Trendmagazin

Vidám színek a Louis Vuitton új táskáin

A limitált szériájú kollekcióban megtalálhatóak kistáskák, nagyobb kézitáskák és hátizsákok is

2013.03.05 | Munkatársunktól

A sötét telet a világosság váltja fel. Ezt az irányvonalat követi a Louis Vuitton idei tavaszi-nyári Damier táskakollekciója is, amely már az eljövendő nyarat ünnepli.


A táskákhoz különlegesen meleg színeket használtak, ezek jelennek meg mindenhol a jellegzetes Damier mintázatban: a neon, a sárga és a narancs. A Louis Vuittonra jellemző keskeny és egyenes vonalakkal szakítva, ebben a kollekcióban a vastag és hullámos vonalak dominálnak.


A táskák nagy részét a francia Daniel Buren konceptualista művész inspirálta, akinek a védjegye a csíkokra osztott függőleges struktúrák, így születtek meg a sima felületeken a négyszögek. A szokásos Speedy is kocka alakot kapott az idén. A limitált szériájú kollekcióban megtalálhatóak kistáskák, nagyobb kézitáskák és hátizsákok is, így minden alkalomra és igényre találhatunk megfelelő Louis Vuitton darabot.


A Damier Facette kollekció, pont úgy, mint a híres Damier Infini férfi táska kollekció, csillogó borjúbőrből készült megtoldva a Damier mintázattal. A krémsárga színben kapható darab 1.750 dollárba (kb. 390.000 Ft) kerül. A barna és sárga színben készülő Damier Mosaic sportos táska oldalán nagy négyzet alakú mintákkal 2.850 dollár (kb. 635.000 Ft). Az ünnepélyes és nőies megjelenésű Damier Optic táska szintén sárga vagy barna színben 2.860 dollár (kb. 637.000 Ft). A jelenlegi információk szerint, a kollekció utolsó darabja a sakktábla mintás Louis Vuitton Les Extraordinaires kistáska, amely emlékezet az előző Extraordinaires kollekcióra.