Trendmagazin

Világsztárok a nukleáris leszerelésért

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint Michael Douglas segítségével toborozták össze Hollywood

2013.06.16 | MTI/TM

Morgan Freeman, Matt Damon, Naomi Watts és Alec Baldwin is szerepel további hollywoodi sztárok kíséretében a Global Zero érdekképviseleti szervezet nukleáris leszerelésért folyatott kampányának új videójában.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint Michael Douglas segítségével toborozták össze Hollywood színe-javát a közszolgálati videóhoz, amely a The World Must Stand Together (A világnak össze kell fognia) címet kapta. Az összeállításban a közismert hírességek az atomfegyvermentes világ mellett teszik le a voksukat. A klipet az elmúlt nyolc hétben forgatták - mondta el a hollywoodi lapnak Matt Brown, a Global Zero társalapítója.

A videó elkészítésének Michael Douglas volt a motorja, aki évtizedekkel ezelőtt a nukleáris balesetről szóló Kína szindróma című film egyik főszerepét alakította, és aki azóta a nukleáris fegyverek megsemmisítésének elkötelezett aktivistája - idézte fel Brown. Morgan Freeman, Matt Damon, Naomi Watts, Alec Baldwin, Whoopi Goldberg, Robert De Niro, Christoph Waltz és sok további sztár adta nevét a kampányhoz és szólalt meg a videón az Egyesült Államok, Oroszország és más országok atomfegyvereinek leszereléséért.



"A nemzetbiztonsági szakértők és a világ lakóinak üzenete világos: a nukleáris fenyegetésnek csak az összes nukleáris fegyver megsemmisítése vethet véget" - jelentette ki Douglas egy közleményben. A videó megjelenését Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti csúcstalálkozójára időzítették a G8 országok tanácskozásán.

A Global Zero 2008-ban alakult nonprofit szervezet. A kampányban májusban már megjelent egy videójuk, amelyben Naomi Watts és Valerie Plame-Wilson hasonló üzenetet fogalmaznak meg.