Trendmagazin

Vintage kollekció a Ralph Laurentől

Ebben a szezonban a Western motívumos ruhák kerültek terítékre.

2012.12.08 | Munkatársunktól

A Ralph Lauren divatház bemutatta az új vintage kollekcióját, amihez egy saját webáruház is tartozik, hogy az egyedi darabokat egyszerűen megvásárolhassák a márka rajongói.


Az amerikai divatguru minden szezonban kiválaszt egy témát a ház elmúlt negyven évének kreációiból: ezúttal a Western motívumos ruhák kerültek terítékre. Ahogy mondja, olyanokkal szeretné megosztani a legjobb kreációkat, akik ugyanúgy érdeklődnek a kézműves, patinás, hagyományokkal rendelkező dolgok iránt, mint ő. Ralph gyerekkora óta vonzódik a régi dolgokhoz, az olyanokhoz, mint a kopott munkásingek, viharvert farmerdzsekik, katonai egyenruhák, Navajo takarók, kézzel készült bútorok, festmények, fényképek és a régi autók. Mindegyiknek saját története van, melyek inspirálják a kreációinál.


A kollekció legkiemelkedőbb darabjai, a zászlós kabát, amit a Life Magazine számára készítettek, a báránybőr dzseki kézzel festett bennszülött amerikai rajzmotívumokkal, mexikói csíkos anyagból készült kabát, indián csíkos mintájú kabát, klasszikus amerikai dizájnú lovagló dzseki. De ott van még a vörös bőr Cowboy csizma, a farmerdzseki, kézzel megmunkált bőrtáska és még sok más. Mindegyikhez adnak egy hitelességet igazoló bizonyítványt.


„Nem csak áruljuk ezeket az egyedi darabokat, de megosztjuk a különleges történetüket is” – mondja a tervező. „Mivel a gyűjtők szenvedélye mindig inspiráló hatású, felkutatjuk őket és megosztjuk az emberekkel a felfedezésükhöz vezető utat is.” A webáruház oldalán szavazni is lehet, hogy melyik darabok kerüljenek bele a következő vintage kollekciókba a divatház régi kreációiból.