Trendmagazin

Visszafogott és elegáns órák az IWC-től

A fehérarany változat a legdrágább

2013.11.24 | Munkatársunktól

Az IWC új modelljei a Watches&Wonders kiállításon lettek bemutatva, Hongkongban. Mindkét típus visszafogott és egyszerű lett, jól láthatóak rajtuk a számok, illetve az óramutató mozgása is, a részletes kidolgozásnak köszönhetően. Habár az elmúlt évek során sokunknak úgy tűnhetett, hogy az IWC átállt a sportórák gyártására, azonban ezek az újdonságok olyan társai lettek a korábbi kollekciónak, mely az '50-es, és '60-as éveket tükrözik.


A 2013-as év az IWC számára az Ingenieur éve, hiszen az egész óracsaládot az IWC felújította, most pedig két újabb változatot dobott a piacra. Az első modell amit felújítottak, a Basic Portuguese, melynek az új modellje most a Portuguese Hand-Wound Eight Days lett. Tulajdonképpen a legjobb elemeket rakták bele az órába, melyek az elődjébe, és a szinzén népszerű Portugese Automatic-ban voltak eddig csak megtalálhatóak. A visszafogott számlapot kapott óránál kézi felhúzással találkozunk, amely a viselőjének sokkal kézzelfoghatóbb kapcsolatot biztosít a 8 napos járástartalékhoz.


A Portuguese Hand-Wound Eight Days rozsdamentes acél (ára: 10 500 CHF), valamint vörösarany (ára: 20 000 CHF) változatban is kapható. A gyártók igyekeztek arra törekedni, hogy az egyes óramodellek beilleszkedjenek a Portuguese család eddigi tagjai közé. Habár a járástartalék-jelző el van dugva, azonban amint megfordítjuk az órát, a hátoldalon található zafír jelzésnél látható, mennyit bír még az óra. Nem úgy mint a többi 43 mm-es óránál, ennél a típusnál rendkívül szép elrendezésnek lehetünk a tanúi.


A másik új modell a Portofino Hand-Wound Big Date, melynek számlapja nem túl eltérő a Portuguese Hand-Wound Eight Days-hez képest. Habár ennek az órának is kézzel állítható 8 napos járástartaléka van, összességében nagyon hasonlít a Portofino Hand-Wound Eight Days-hez is, csak itt pluszban találunk egy központi dátumkijelzőt is, illetve 9 óránál helyet kapott egy járástartalék-jelző is. Ugyancsak különbség, hogy ezt az órát csak fehéraranyból (ára: 24 000 CHF), és vörösaranyból )ára: 23 000 CHF) gyártják. A 45 mm egy kissé szokatlanul nagy változata az órának, de ennek köszönheti letisztult kinézetét, és hogy olyan könnyedén leolvasható róla az idő.