A SIHH 2015 legfontosabb újdonságai
Bemutatkoznak 2015 legújabb luxusórái
TM    2015.01.20    8 hozzászólás

Elstartolt az idei SIHH konferencia, ahol számos svájci óragyártó mutatja be új modelljeit. Természetesen az igazi nagy durranásokra majd az áprilisi Baselworld kiállításon kell számítani, de garantáljuk, hogy most is érdemes velünk tartani (tavalyi összeállításunk itt olvasható).

Jaeger LeCoultre tourbillon trió
01
FEB

Három tourbillonos modellt mutatott be a Jaeger LeCoultre, ebből kettő a Master Grande Tradition, a harmadik a Duometre kollekciót gyarapítja. A percismétlős Grande Complication számlapján az északi égbolt csillagtérképét láthatjuk, közepén a Sarkcsillaggal, körben a hónapok felirataival és a hozzájuk tartozó csillagjegyekkel. A 45 mm-es tok rózsaaranyból készül, a benne található házi szerkezet 40 órás járástartalékot kínál.


A Tourbillon Cylindrique ŕ Quantičme Perpétuel kisebb, csak 42 mm-es, és fehérarany tokkal készül, 45 órás járástartalékkal. Számlapján a holdfázis mutatása mellett az egész kalendárium megtalálható. A tourbillon alatt ötletes módon csak 20 másodperces beosztást találunk, de erre három mutató jut, szóval ha a pontos időt szeretnénk leolvasni, kicsit matekozni kell hozzá.


A Duomčtre Sphérotourbillon Moonból csak 75 darab készül, az előző modellhez hasonlóan 42 mm-es, de a tok platina. A számlapon 24 órás kijelzést és holdfázis mutatót láthatunk a szokásos funkciók mellett. A modell érdekessége, hogy két energiatároló található meg benne, egy a funkcióknak, egy pedig csak a szabályozó alkatrészek számára. Ja, és a számlap negyede lyukas.


A szürke ötven árnyalata - meg egy kis kék
26
JAN

Nagyon elegáns szürke számlapos változatban is elkészítette a Datograph Perpetualt az A. Lange & Söhne. Remekül illik hozzá a fehérarany tok és a fekete bőrszíj is. A funkciók nem változtak, rengeteg, de stílusosan csoportosított komplikációt találhatunk az órán, mint pl. a nagy, számkijelzésű dátumablakot, hónap és szökőév visszajelzőt, vagy holdfázis indikátort. A 36 órás járástartalékú szerkezet házi készítésű, a stopper rendkívül pontosan és megbízhatóan működik, így az eleganciára törekvő, de sportos élvonalbeli edzők jó választása lehet ez a modell. A legfontosabb, hogy a tok maradt 41 mm-es, még jó, hogy észrevettük a kiállítás többi óriása között.

IWC szerkezettel jönnek az új Ralph Lauren órák
24
JAN

A Ralph Lauren is megpróbál bekerülni a respektálható óramárkák világába, legalábbis erre utal a most bemutatott Sporting Automotive Wood Bezel nevet viselő kollekció. A 44,8mm-es acél órák különlegessége a valódi fa ráma, továbbá azt is érdemes megemlíteni, hogy a RL ezúttal az IWC-től kapott automata szerkezetet pakolt ezekbe az órákba, melyek így 45 órás járástartalékkal bírnak, vízállóságuk 50 méter.

A megfizethetetlen Montblanc
22
JAN

Gyönyörű műalkotást készített a Montblanc Vasco de Gama 16. századi portugál felfedező tiszteletére. A művészet gyakran nem egyértelmű elsőre, de rájöttünk, mi mire rendeltetett: a központi mutatók természetesen a helyi időt mutatják; 6 óránál az otthoni időt, a két fixen álló, kézzel festett félgömb körül forgó gyűrűkön pedig a zónaidőket láthatjuk nappal-éjszaka jelzéssel együtt. A greenwichi középidőhöz viszonyított eltolódások hátlapra gravírozása ezek után már feleslegesnek tűnik, de hát volt rá hely, miért ne. A számlap összes funkciója a koronával állítható, a nyomógomb a helyi idő órájának ugratására szolgál, a perc elvesztése nélkül. A 47 mm-es, rózsaaranytokos, tourbillonos óracsodából mindössze 18 darab készül, igazán baráti 250 ezer eurós ajánlott áron.

Atombrutál Big Bang Tourbillon érkezett
21
JAN

99 darab készül mindösszesen az Hublot idei egyik nagy dobásából, a Big Bang Tourbillon Power Reserve 5 Days King Gold nevet kapott órából. Az újgenerációs Big Bang most kapott először Tourbillon komplikációt, ráadásul mindezt egy 5 napos járástartalékot biztosító saját fejlesztésű szerkezet révén (amit külön ablakban mutat is a számlap). 18 karátos vörösarany tok, 45mm-es átmérő, kaucsukra varrt krokodilbőr szíj - ahogy már megszokhattuk.

Karbonszálas szörnyeteg a Paneraitól
21
JAN

A Panerai tervezői nem bírnak magukkal. A lejjebb már bemutatott 52mm-es óra után most itt van egy 47mm-es újabb szörnyeteg, a Panerai Luminor Submersible 1950 Carbotech 3 Days. Igen, 3 napos járástartalékkal bír, és igen, karbonszálas tokot kapott. Vízállósága 300 méter.

Dupla dátumablak a Blancpain elegáns órájában
21
JAN

A Blancpain Villeret kollekciója egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Ugyanis most mutatták be az első órájukat, mely grand date funkcióval rendelkezik (magyarul dupla dátumablakos). A 18 karátos vörösarany óra 40mm-es, és ahogy azt a Blancpaintól megszoktuk, a Villeret Grand Date is gyönyörű hátlapot kapott.

Limitált Portugieserek az évforduló kapcsán
21
JAN

Igazán visszafogott, limitált Portugieser modellek érkeztek az IWC-től a Portugieser 75. évében. Az acél (750 darab) és vörösarany (175 darab) változat is elhagyta a korábban megszokott hárombetűs márkalogót, ami nem biztos hogy a legjobb brand-építő döntés volt. Ettől függetlenül, a Portugieser Hand-Wound Eight Days 75th Anniversary remekül hozza az IWC-től ismert elegáns vonalvezetést, a jól olvasható számlapot, a csúcsminőségű Santoni bőrszíjat, mindezt egy modern, 43mm-es méretbe csomagolva.


Egy másik, az eddigiekhez jobban hasonlító modell is készült még az évforduló alkalmából: adott a szokásos tok, rárakták a Grande Complication hasábos nyomógombjait, és belerakták az öröknaptáras Spitfire szerkezetét - kész is az új limitált széria. 25 darab platina, és 75 darab rózsaarany változat készül a napot és hónapot is számmal kijelző, 45 mm-es modellből. A szerkezet az IWC egyik legbonyolultabb és legérdekesebb alkotása: minden éjjel a dátum váltásakor egy kapcsoló lecsíp és eltárol egy kis energiát, amit aztán pontosan az év utolsó napján a szökőév ugratásához használ majd fel.

52mm-es kronográf óra a Paneraitól
21
JAN

Gigantikus méretű kronográf órát hozott ki a Panerai. Az ókori rómaiak a Földközi tengert Mare Nostrumként hívták, így nevezték el ezt az órát is, melyből mindössze 150 darab készül. Az 52mm-es titánium tok belsejében a Panerai OP XXV típusjelű szerkezete üzemel (55 órás járástartalékkal), a vízállósága pedig 30 méter.

avatar
Trafo
-
2015.01.30. 21:16
8
Nekem tetszik a karbon Panerai, mérettől függetlenül :)
avatar
Attilaa
-
2015.01.28. 23:57
7
Kell Stalonénak valami óra az expendables 52. részére is. :D
avatar
divx
-
2015.01.26. 23:31
6
Mennyibe fog kerülni a Ralph ha IWC szerkezet van benne? Ennek mi értelme?
avatar
mandark
-
2015.01.25. 20:05
5
jahh hát a logó az valami katasztrófa :D viszont a montblanc az gyönyörű
avatar
Sloody
-
2015.01.24. 20:57
4
Ezek a ralph lauren órák hát.. hagy némi kívánnivalót maga után :O
avatar
Marci20
-
2015.01.22. 18:57
3
Szerintem túlzásba esnek ilyen nagy órákkal. 42 mm bőven elég szvsz.
avatar
clapp
-
2015.01.21. 19:44
2
De nem a Penerájnál :DD
avatar
Blue3y3
-
2015.01.21. 17:40
1
47 meg 52mm? Nem úgy volt tavaly, hogy csökkennek majd a méretek megint? :O
Nike 'FC Barcelona' galléros póló
A Nike megjelentette az FC Barcelona pólóját, ami megvásárolható szürke, bordó és citromsárga színben is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.