Sheldon Adelson nem áll meg a terjeszkedésben
A kaszinóguru, aki a politikát is pénzeli
7 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.04.15

Mint már korábban megĂ­rtuk, bizonyos befektetői körök versenyre kĂ­vánnak szállni Las Vegassal, ezĂ©rt Dubait kĂ­vánják felfuttatni a világ legnagyobb szĂłrakoztatĂł központjává. Sheldon Adelson, a Las Vegasban kaszinĂłbirodalmat kiĂ©pĂ­tő ĂĽzletember sem nĂ©zi tĂ©tlenĂĽl a fejlemĂ©nyeket, a minap ugyanis bejelentette, hogy egy minden eddiginĂ©l nagyobb beruházással Madridban Ă©s Barcelonában akar felĂ©pĂ­teni olyan központokat, amik mini VegaskĂ©nt működnĂ©nek EurĂłpában.

The Venetian - Adelsoné az
egyik legpatinásabb szálloda Las Vegasban
The Venetian - Adelsoné az egyik legpatinásabb szálloda Las Vegasban

A 12 szeparált, de mĂ©gis összefĂĽggő hotelek összessĂ©gĂ©ben 36 ezer szobával rendelkeznĂ©nek Ă©s minden olyan szĂłrakozási Ă©s kikapcsolĂłdási lehetősĂ©ggel fel lennĂ©nek szerelve, amik Las Vegast igazán gyĂĽmölcsözővĂ© tettĂ©k, állĂ­tja a milliárdos befektető, aki ezzel feladhatja a leckĂ©t a Dubaiban fejlesztő Al Habtoor Groupnak.

Sheldon Adelson neve azonban nem csupán az új kaszinók építésével merül fel mostanság az amerikai sajtóban, ugyanis a 78 éves, zsidó származású kaszinóguru igen elkötelezett híve a republikánusoknak, akik Obama elnök leváltására készülnek.


Adelson az utĂłbbi hĂłnapokban jelentős, többmilliĂł dolláros átutalásokkal támogatta az egykori házelnököt, Newt Gingrichet, ám ő jĂłcskán lemaradt Mitt Romney-val szemben, aki most már biztos elnökjelöltnek tűnik a párton belĂĽl. A hĂ­rek nem is olyan rĂ©gen arrĂłl szĂłltak, hogy Romney kampánycsapata felvette a kapcsolatot a politikát pĂ©nzelő ĂĽzletemberrel, akinek adományaira nagy szĂĽksĂ©ge van a jelenleg mĂ©g vesztĂ©sre állĂł republikánusoknak.

A Forbes magazin szerint Adelson a közel 25 milliárd dolláros vagyonával nagy mértékben képes befolyásolni az elnökválasztást, ha éppen nem új szállodáinak építésével van elfoglalva.

avatar
Seby
-
2012.04.27. 23:57
7
Én Obamanak drukkolok! Legalább nem halnak éhen a divatházak ha a tehén neje felvásárolja az egész készletüket :DDDD
avatar
somoslaci
-
2012.04.27. 22:17
6
USÁban is magas fokon megy az átláthatatlan kampányfinanszírozás.. :)
avatar
wasabi
-
2012.04.21. 22:14
5
en azt olvastam tegnap h fej-fej mellett halad Romney Ă©s Obama

talan Sheldon bacsi atutalt egy kis moneyt az ellenzeknek? :)
avatar
bearbull
-
2012.04.17. 22:50
4
Egyre közelebb lopakodik Romney Obamához
2012. április 17. 9:30 | Frissítve: ma 9:30 MTI

Washington – Egy hónap alatt tizenegyről négy százalékra csökkent a jelenlegi amerikai elnök előnye a republikánus elnökjelölttel szemben.


Az Ipsos intézet április 12-15. között végzett telefonos felmérése szerint – amely a Reuters megbízásából készült – Obamát a szavazásra jogosultak 47 százaléka támogatja, Romney-t pedig 43 százaléka, vagyis mindössze 4 százalékpontos a hivatalban lévő elnök előnye.

Egy hónappal ezelőtt a kettejük közti különbség még 11 százalékpont volt: a megkérdezettek 52 százaléka Obamát, 41 százaléka pedig Romney-t látta volna szívesebben az elnöki székben.

Ami még inkább fejtörést okozhat Obamának a november 6-i elnökválasztás előtt: a szavazók 53 százaléka azt mondja, hogy a választási kampány legfontosabb kérdése a munkahelyteremtés, illetve a gazdaság, és 45 százalékuk szerint Romney, 43 százalékuk szerint pedig Obama járatosabb ezekben a kérdésekben.

mti
avatar
Walther
-
2012.04.17. 21:33
3
Kemény hogy egy kaszinótulaj így beleszáll a politikába... :D
avatar
vivtomas
-
2012.04.16. 18:52
2
Nem csoda hogy Obama vezet, ha jól tudom amerikában eddig csak 2x fordult elő hogy elnököt nem választottak újra, de azokban az években nagyon rossz dolgok történek. De gondolom ennek az embernek nem okoz problémát elszórni pár milliót a nagy vagyonából.
avatar
Balumsn
-
2012.04.16. 15:05
1
Nem semmi krapek :D
Barna Emporio Armani csizma
A sötétbarna színű, minőségi bőrből készült, enyhén koptatott modell az Emporio Armani jelentette meg.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas Ă©vek derekán több terror támadás is törtĂ©nt, de elindult a világsztárokat tömörĂ­tő USA for Africa project is.