Trendmagazin

A kaszinóguru, aki a politikát is pénzeli

Sheldon Adelson nem áll meg a terjeszkedésben

2012.04.15 | Munkatársunktól

Mint már korábban megírtuk, bizonyos befektetői körök versenyre kívánnak szállni Las Vegassal, ezért Dubait kívánják felfuttatni a világ legnagyobb szórakoztató központjává. Sheldon Adelson, a Las Vegasban kaszinóbirodalmat kiépítő üzletember sem nézi tétlenül a fejleményeket, a minap ugyanis bejelentette, hogy egy minden eddiginél nagyobb beruházással Madridban és Barcelonában akar felépíteni olyan központokat, amik mini Vegasként működnének Európában.

The Venetian - Adelsoné az egyik legpatinásabb szálloda Las Vegasban

A 12 szeparált, de mégis összefüggő hotelek összességében 36 ezer szobával rendelkeznének és minden olyan szórakozási és kikapcsolódási lehetőséggel fel lennének szerelve, amik Las Vegast igazán gyümölcsözővé tették, állítja a milliárdos befektető, aki ezzel feladhatja a leckét a Dubaiban fejlesztő Al Habtoor Groupnak.

Sheldon Adelson neve azonban nem csupán az új kaszinók építésével merül fel mostanság az amerikai sajtóban, ugyanis a 78 éves, zsidó származású kaszinóguru igen elkötelezett híve a republikánusoknak, akik Obama elnök leváltására készülnek.


Adelson az utóbbi hónapokban jelentős, többmillió dolláros átutalásokkal támogatta az egykori házelnököt, Newt Gingrichet, ám ő jócskán lemaradt Mitt Romney-val szemben, aki most már biztos elnökjelöltnek tűnik a párton belül. A hírek nem is olyan régen arról szóltak, hogy Romney kampánycsapata felvette a kapcsolatot a politikát pénzelő üzletemberrel, akinek adományaira nagy szüksége van a jelenleg még vesztésre álló republikánusoknak.

A Forbes magazin szerint Adelson a közel 25 milliárd dolláros vagyonával nagy mértékben képes befolyásolni az elnökválasztást, ha éppen nem új szállodáinak építésével van elfoglalva.