Trendmagazin

Bentley terepjáró készül?

2006 óta beszélnek róla...

2011.07.31 | Munkatársunktól

Az angol autómárka azt tervezi, hogy egy luxus SUV-val erősítenék jelenlétüket a piacon. A Bentley vezérigazgatója egy német lapnak nyilatkozta a napokban, hogy cégük elérkezettnek látja az időt arra, hogy egy luxusterepjáróval robbanjanak be a piacra. Wolfgang Durheimer szándékai szerint egy olyan modell készül, ami sportos, tekintélyt parancsoló, ám terepen is használható autó lesz, mely elemzők szerint 120 ezer eurónál is többe kerül majd.


Ezzel a lépéssel a Bentley minden bizonnyal a kínai piacnak akar kedvezni, ahol nagyon kelendő a 154 ezer eurós Continental GT és a 250 ezer eurós Mulsane is - ennek eredményeképpen a cég eladásai mintegy 20%-ot emelkedtek ebben az évben. A Bentley terepjárójának azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen ez a szegmens már így is telített. A BMW az X5 és X6 modellekkel, valamint a megújult X3-assal rekord bevételeket ér el, az Audi Q7 és a Mercedes ML is népszerű és a Porsche Cayenne sem panaszkodhat.


Kíváncsi vagy hogyan, milyen körülmények között készül egy Bentley? Akkor olvasd el a témáról készült összeállításunkat!