Trendmagazin

Zöld utat kapott a Bentley SUV

2016-ban jöhet

2013.08.13 | Munkatársunktól

Több mint egy éves hezitálás után a Bentley hivatalosan is megerősítette, hogy a patinás angol autógyárnak lesz terepjárója. Terveik szerint 2016-tól fogják értékesíteni, ám a hírek alapján nem sok köze lesz a 2012-ben bemutatott SUV külsejéhez. Mint emlékszünk, még a 2012-es Genfi Autószalonon mutatták be az EXP 9F koncepcióját, és várták a vásárlók visszajelzéseit a tervekről.


Eredetileg arról volt szó, hogy az új Bentley SUV-t a pozsonyi Volkswagen gyárban fogják gyártani, de most már bizonyos, hogy inkább az angliai Crewban található Bentley gyárban építik majd. Azt tervezik, hogy 800 millió fontot invesztálnak a gyár korszerűsítésére, amely a Bentley terepjárón kívül más jövőbeni autók fejlesztésére is felhasználásra kerül.


A Bentley SUV a cég negyedik modellje lesz és gyártása kapcsán 1000 új munkahely terem majd a városban. A Bentley állítása szerint az új modell stílusában nagyon különbözni fog az utakon lévő terepjáróktól - ez lesz a legnagyobb luxussal felszerelt és legerősebb SUV a piacon. Mivel az előző koncepció nem keltette a legjobb benyomást, remélhetőleg a gyár egy olyan sorozatgyártású modellt fog fejleszteni, amely kiküszöböli ezt a fiaskót.