Pár nap és itt a Baselworld 2014
Bázelben villannak meg a legmenőbb karórák
Trendmagazin    2014.03.22    54 hozzászólás

Elstartolt az órás világ legjelentősebb kiállítása Svájcban. A Baselworld idén is számtalan érdekességet hoz majd, itt mutatkoznak meg a legújabb Rolexek, a Patek Philippe újdonságai és még számtalan más luxusmárka karórái. Az idei évben eddig bejelentett modellekről itt olvashatsz.

Cikkünk folyamatosan frissül, a kiállítás megnyitása előtt a legvalószínűbb pletykákkal, híresztelésekkel foglalkozunk, március 27-től pedig óradömping várható.

Új modell: Corum Admiral's Cup One 45 Squelette
06
APR

A Corum tavaly újított az Admiral's Cup kollekción, most befutott egy igazán különleges modell, az első szkeletált számlapos AC One! A 45mm-es tok egyelőre csupán titániumból készült el, de minden bizonnyal később ki fogják hozni vörösaranyban is.

Új modell: Zenith Pilot Type 20 GMT Aviazione Navale
30
MAR

Az IWC Big Pilot's típusokra hasonlító repülős órával rukkolt elő a Zenith, melyet az olasz légierőhöz kötöttek. A hatalmas, 48mm-es titánium tok a gyártó saját szerkezetét rejti, mely GMT funkciót is tud, járástartaléka 50 óra és mindössze 50 darab készül ebből a modellből.

Új modell: Patek Philippe 5960/1A Annual Calendar Chronograph
30
MAR

A Patek Philippe az első automata, éves naptárral rendelkező platina kronográfját 2006-ban mutatta be, majd nem sokra rá rózsaarany változatban is kiadták többféle számlappal. A most megjelenő Annual Chronograph in Steel változattal ezek forgalmazását beszüntették, és a számlapot is teljesen átdolgozták, csak a szerkezet maradt a régi. A sportos megjelenésű órát 40.5 mm-es tokkal, és kis szemes fémszíjjal szerelik, a számlapon a járástartalék-visszajelző mellett a stopper, és napszakjelző (a kék pont jelenti az éjszakát) funkciók kaptak helyet 6 óránál. Várható listaára 37 000 EUR.

Új modell: Patek Philippe Nautilus Travel Time Chronograph
30
MAR

A Nautilus Travel Time Chronograph tokja szintén acél és 40.5 mm-es, 120 méterig vízálló és 55 órás járástartalékkal rendelkezik a házi szerkezet. Ez az első PP modell, melyen egyszerre található meg a stopper és a két időzóna – a helyi időt a 9 óránál található két gombbal lehet egy-egy órával odébb ugratni, míg a stopper gombok maradtak a szokásos, korona felőli oldalon.

Új modell: Girard-Perregaux Neo-Tourbillon with Three Bridges
29
MAR

A közel 150 éve megalkotott háromhidas tourbillonos modelljét frissítette fel a Girard-Perregaux az új Neo-Tourbillonnal. A különleges számlap kivételes mélységet éreztet, a titániumból készült hidak torzításmentes vizslatását pedig a doboz-szerű zafírüveg garantálja. A tourbillon kicsit nagyobb lett a szokásosnál, 80 különálló alkatrészből áll, és így is csak elképesztő 0,25 grammot nyom. A szerkezet járástartaléka 3 nap, a tok pedig rózsaaranyból készül. Várható listaára 120 000 EUR.

Új modell: Breguet Reine de Naples Princesse
29
MAR

A Reine de Naples „Princesse” modell egyszerre viseli magán a klasszikus Breguet stílust, és a mai modern vonalakat. A nőiességet sugárzó tojásalakú tok finoman követi a csukló ívét, így nem csak kényelmet, de folyamatos változatosságot kínál minden egyes szemszögből nézve. A tok 18 karátos arany 43 x 35 mm-es mérettel, és 30 méterig vízálló is. A szerkezet járástartaléka 38 óra.

Új modell: Tudor Heritage Black Bay & Ranger
29
MAR

A Heritage Black Bayt először a 2012-es Baselwordön láthattuk, a piros lünettás modell mellé most egy éjkék változat érkezett. A tok ugyanúgy 41 mm-es rozsdamentes acél, egy irányban forgatható lünettával, és gravírozott rózsás koronával. A 200 méterig vízálló óra választható acél- vagy bőrszíjjal, mindegyik mellé jár ajándékba egy sötétkék szövetszíj is. A szerkezet járástartaléka 38 óra.

Tudor Heritage Black Bay
Tudor Heritage Black Bay

A Heritage Ranger ugyanerre a szerkezetre épül, viszont ez csak 150 méterig vízálló. A választható szíj mellé itt egy terepmintás változat jár pluszban.

Tudor Heritage Ranger
Tudor Heritage Ranger
Új modell: Omega Speedmaster Apollo 11 45th Anniversary
28
MAR

Az Omega a holdra szállás 45. évfordulója előtt tiszteleg új modelljével, az 1969 darabos limitált szériában készülő Speedmaster Apollo 11-gyel. Az óra különleges számlapját egy darab anyagból alakítják ki speciális vágólézerekkel, színe valójában fekete, de fényben szürkés-barnás árnyalatokban pompázik. A sebességmérős lünetta kerámiából készül, kerületét, és a mutatókat pedig az Omega saját „Sedna” fantázianevű aranyötvözete (arany, palládium és réz keveréke) díszíti tovább. Várható listaára 5200 EUR körül lesz.

Új modell: Hublot Classic Fusion Tourbillon Vitrail & Firmament
28
MAR

Ismét úttörő fejlesztéseket jelentett be az Hublot: láthattunk már eddig is izgalmas szkeletált Classic Fusion-öket, de az új modellek bőven túltesznek mindegyiken.

Hublot Classic Fusion
Tourbillon Vitrail
Hublot Classic Fusion Tourbillon Vitrail

Mindenki ismeri a klasszikus üvegfestést – ezt az egyedi, középkorban kialakult technikát szerette volna átvinni az Hublot a templomok falairól az óratokon belülre. Az ezek megalkotásához szükséges technológia viszont nem biztosítana kellő átlátszóságot a számlap leolvasásához, így más megoldáshoz kellett folyamodni: egy svájci, űriparral és teleszkópokkal foglalkozó cég olyan kristálytiszta üveglapokat állított elő - lényegében szűrőket - amelyek a fénynek csak adott színű összetevőjét engedik át. Ezeket a lapokat aztán a számlap 15 nyílásába helyezve több variáció megalkotható a 10 lehetséges színnek köszönhetően, mint a jelenleg élő összes ember száma, de összesen csak húszan juthatnak majd hozzá a limitált szériás Tourbillon Vitrail egy-egy darabjához. Ők természetesen saját ízlésükhöz, stílusukhoz illően állíthatják majd össze számlapot, így az egyszínű darabok mellett valószínűleg a szivárvány minden árnyalatában pompázó műalkotások is kikerülnek majd a gyár falai közül.

Hublot Classic Fusion
Tourbillon Firmament
Hublot Classic Fusion Tourbillon Firmament

A Tourbillon Firmament sem büszkélkedhet unalmasabb számlappal: az ozmiummal, a föld legsűrűbb, és egyik legritkább fémjével kirakott számlap úgy fest, akár a csillagos ég. A 3000 kilométer mélyen, extrém nyomáson és hőmérsékleten kialakuló elem megmunkálása komoly szakértelmet és felszerelést igényel, amiből csak a fejlesztés is több évet elvett. A tisztán csillogó számlapra tekintve aztán, akárcsak elmerengve az éjszakai égbolton, megérthetjük, miért keresi továbbra is az Hublot ezeket az extrém utakat a Magic Gold és a színezett kerámia után: ezeknek a világszínvonalú kutatásoknak köszönhetően mindig is az elsők között fognak szerepelni a cég modelljei.

Új modell: Breitling Chronomat 44 Airborne
27
MAR

Speciális Chronomat 44 modelleket mutatott be a Breitling. A Chronomat volt az első óra, mely megkapta a svájci óragyártó saját fejlesztésű szerkezetét, így nem meglepő, hogy újabb B01-es órák érkeznek. A Chronomat 44 Airborne a tavaly kihozott Frecce Tricolori mintájára épül, ám itt a rozsdamentes acél tok polírozott lett, a szíj pedig militarista szövetből készült.

Új modell: Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Chronograph Flyback
27
MAR

Amikor tavaly a Blancpain megjelentette az első újragondolt Bathyscaphe modellt, már tudni lehetett, hogy 2014-ben jön a folytatás egy kronográf verzióval. Az eredetileg 1953-ban elindult és azóta nagy sikert befutott Fifty Fathoms kollekció legújabb jövevénye egy Flyback funkcióval ellátott sportóra lett. A 43mm-es tok fekete kerámiából készült, a sportosságot a NATO szíj is mutatja, hiszen itt alapvetően egy búváróráról van szó, melynek vízállósága 300 méter.

Stand fotó: Corum
27
MAR

Igencsak látványos lett a Corum standja.

Fotó: Corum
Fotó: Corum
Videón a kerámia Pepsi GMT Master II
27
MAR

Az AblogtoWatch.com szerkesztője rövid videón mutatja be az új fehérarany Rolexet, ami mindenkit lázban tart. Listaára 36.500 CHF lesz.

Új modell: Glashütte Original Senator Chronograph Panorama Date
27
MAR

Vörösaranyban és platinában is megjelenik a Glashütte Original egyik legsikeresebb órája, a Senator Chronograph. Az óra megtartotta a klasszikus, letisztult számlapját, melyen az emblematikus dupla dátumablak látható, továbbá az új saját fejlesztésű Calibre 37-01-nek hála flyback funkciót, 70 órás járástartalékot és járástartalék-jelzőt is kapott az Panorama Date.

Új modell: Breitling Navitimer GMT
26
MAR

Tekintélyes méretben, 48 mm-es átmérővel érkezik a Breitling Navitimer GMT-s verziója, mely a rozsdamentes acél mellett 200 darabos limitációban vörösaranyban is elérhető lesz. A COSC minősítésű B04-es szerkezetet a Breitling fejlesztette ki, járástartaléka 70 óra.

Új modell: Rolex Sea-Dweller 4000
26
MAR


1220 méteres vízállóságával a mélytengeri búvárok nagy kedvence lesz az új Sea-Dweller, de persze a többség a még zömökebb tok és a Submarinerben már sikerrel debütált Glidelock csatszerkezet miatt fogja szeretni. Érdekesség, hogy a Rolex az aktuális Deepsea 44 mm-es mérete után a Sea-Dweller 40-es átmérőt kapott.Új modell: Rolex GMT Master II Pepsi White Gold
26
MAR

Percekkel ezelőtt tette nyilvánossá 2014-es új modelljeit a Rolex, melyek közül egyértelműen a GMT Master II Pepsi lesz a legfelkapottabb. A piros-kék kerámia lünettán kívül (amin igen hosszú ideje dolgoztak a Rolex szakemberei) a 40 mm-es óra specifikációiban megegyezik a jelenlegi GMT Master II modellekkel, ám ez 18 karátos fehéraranyban jelenik meg.

Fotó: Rolex.com
Fotó: Rolex.com

Visszaszámlál az Hublot is
25
MAR

Dedikált aloldalt készít az Hublot a bázeli kiállítás kapcsán, a számláló szerint 14 óra és indul a móka.

Új búvárórával támad az Omega
25
MAR

Habár a Rolex egyértelműen uralja a búvárórák szegmensét, az Omega mégis időről-időre megpróbál valamivel felülkerekedni a nagy riválisán. Idén Bázelben új modellt hoznak ki, melyről be is futott a promóciós videó.

Így mutatnak élőben az új AP modellek
23
MAR

A Rolexforums.com egyik tagjának köszönhetően az év elején bejelentett új Audemars Piguet karórák jobban szemügyre vehetőek. Orangedial és még néhányan ugyanis egy AP találkozón vehettek részt, ahonnan nem kevés képpel távoztak.

Fotó: orangedial -
rolexforums.com
Fotó: orangedial - rolexforums.com

Titokzatos videóval gerjeszti a pletykákat a Rolex
22
MAR

A Rolex mindig is mesterien adagolta az új modelljeiről szóló információkat, ezúttal egy rövid és nagyon titokzatos videóval kedveskedtek a rajongóknak. Vajon mire utalhat a 15 másodperces promóció?

A nemzetközi órás fórumok leggyakoribb variációi:

a) A Submariner vörösarany verziójáról van szó (a lünettából és a tok méretéből ítélve esélytelen)

b) Egy teljesen új modellt mutatnak be, mely holdfázis kijelzéssel bír majd (erre utalhat a videóban feltűnő hold)

Szerinted?

Új Corum weboldal készül
22
MAR

A Corum lelőtte weboldalát, minden bizonnyal az új modelleikhez készülő portáljukon dolgoznak. Még 4 nap, 12 óra és meglátjuk, mi mindennel rukkol elő a vitorlás órák királya.

avatar
Ultraman
-
2014.07.17. 23:36
54
Skacok nem kell mindent szó szerint érteni, ez egy szólásmondás a tengeren túlról.. :) úgy ahogy \"a Rolex a szegény ember Patekje\" :)
avatar
kristoftoth
-
2014.07.17. 22:23
53
Hát 5000 eurós óra nehezen lesz szegény ember órája :D
avatar
Attilaa
-
2014.07.17. 18:25
52
De még így is több 100ezer tehát semmiképp sem olcsó...
avatar
swissfan
-
2014.07.17. 17:41
51
Egy Tudor 2-3X kevesebbe kerül mint egy Rolex átlagban.
avatar
Attilaa
-
2014.07.17. 13:55
50
Azért a Tudornak is elég komoly árai vannak... Szegény ember Rolexe inkább a Steinhart.
avatar
Ultraman
-
2014.07.16. 22:39
49
Vannak jó óráik a Tudornak, ezt egyre többen észreveszik, de azt is mindenki tudja hogy \\\"a Tudor a szegény ember Rolexe\\\" pont az ilyen égbekiáltó hasonlóságok miatt veszik.
avatar
Barti33
-
2014.07.15. 12:51
48
marche: ez igaz de pl. a chronos óráik tök egyediek szvsz.
avatar
marche
-
2014.07.14. 14:30
47
De valaki mondja már el mi értelme a Tudornak?? Itt van pl ez az óra:
Tiszta Day date Rolex copy, csak ez acél azok meg mind nemesfémből vannak. Akkor ez mire jó? És kb minden 2. órájuk dettó ugyanez.
avatar
b500
-
2014.05.06. 19:42
46
WG Pepsi!!!
avatar
Karessz
-
2014.05.01. 00:57
45
bitdino: Az speciel szvsz sem lett nagyon szép, de szerencsére vannak sokkal jobb óráik is.
avatar
Mawez
-
2014.04.28. 18:09
44
Végre visszatért a Pepsi! A legszebb Rolex!
avatar
bitdino
-
2014.04.22. 20:51
43
Általában tetszenek a Tudorok, de ez a Heritage Ranger nagyon nagyon béna lett... Nem is értem mit keres a cikkben.
avatar
Blackjack
-
2014.04.09. 21:17
42
Ezt a Corumot nagyon eltalálták! :O
avatar
Mihaly
-
2014.04.08. 04:06
41
Május 1-től 6% áremelés jön a Rolexnél.
avatar
Attilaa
-
2014.04.05. 22:01
40
A népszerűség a marketingtől is függ, jó példa az Hublot ami egy relatíve friss márka, de annyit költöttek a népszerűsítésére, hogy nagyon felkapott lett.
avatar
Dobby
-
2014.04.05. 19:09
39
Szerintem a Zenith leginkább arról híres, hogy egy időben a Rolex Daytonába ők csinálták a kronográf szerkezetet, de azon kívül nem nagyon tudok mondani semmit... Gondolom van némi piaca de nem lehet túl népszerű manapság!
avatar
Attilaa
-
2014.04.05. 17:47
38
Én csak jókat hallottam, külön érdem, hogy nem ETA-t tokoznak, hanem van saját szerkezetük.:)
avatar
Benny
-
2014.04.03. 18:58
37
A Zenith orakrol mi a velemenyetek?
avatar
biropeti
-
2014.04.02. 22:48
36
Srácok, ha linkeltek csak elég beírni a webcímet és kész :)

http://wizard.beats.hu/baselworld/
avatar
stiff
-
2014.04.02. 22:45
35
Nekem ezekből a TOP 3:

1. Hublot Classic Fusion Tourbillon Vitrail
2. Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Chronograph Flyback
3. Omega Speedmaster Apollo 11 45th Anniversary
avatar
Attilaa
-
2014.04.02. 20:32
34
Valamiért nem tudom belinkelni...
avatar
Attilaa
-
2014.04.02. 20:31
33
avatar
Attilaa
-
2014.04.02. 20:29
32
avatar
Blue3y3
-
2014.04.02. 20:28
31
Walther: Szerintem nincs vele baj, bár én is fémszíj párti vagyok, de speciel ennél az Omegánál nagyonis jó.
avatar
paradise
-
2014.04.02. 20:21
30
szép lett az új rolex pepsi :)
avatar
Walther
-
2014.04.01. 21:26
29
Nekem se tetszenek a nato szíjak, inkább legyen akkor már kaucsuk.
avatar
Marci20
-
2014.03.31. 22:02
28
jetdeau: Az komoly! Akkor ti Svájcban éltek?
avatar
salmon
-
2014.03.30. 23:01
27
avatar
salmon
-
2014.03.30. 23:00
26


Perfect.
avatar
gabesz21
-
2014.03.30. 21:10
25
jetdeua gyorsan reflektorfénybe kerül :D:D
Szürke Calvin Klein pulóver
A Calvin Klein ismét egy remek pulóverrel jelentkezett, amit a Dress for Lessnek hála most mi is megvásárolhatunk.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.