Pár nap és itt a Baselworld 2014
Bázelben villannak meg a legmenőbb karórák
Trendmagazin    2014.03.22    54 hozzászólás

Elstartolt az Ăłrás világ legjelentősebb kiállĂ­tása Svájcban. A Baselworld idĂ©n is számtalan Ă©rdekessĂ©get hoz majd, itt mutatkoznak meg a legĂşjabb Rolexek, a Patek Philippe Ăşjdonságai Ă©s mĂ©g számtalan más luxusmárka karĂłrái. Az idei Ă©vben eddig bejelentett modellekről itt olvashatsz.

CikkĂĽnk folyamatosan frissĂĽl, a kiállĂ­tás megnyitása előtt a legvalĂłszĂ­nűbb pletykákkal, hĂ­resztelĂ©sekkel foglalkozunk, március 27-től pedig Ăłradömping várhatĂł.

Új modell: Corum Admiral's Cup One 45 Squelette
06
APR

A Corum tavaly ĂşjĂ­tott az Admiral's Cup kollekciĂłn, most befutott egy igazán kĂĽlönleges modell, az első szkeletált számlapos AC One! A 45mm-es tok egyelőre csupán titániumbĂłl kĂ©szĂĽlt el, de minden bizonnyal kĂ©sőbb ki fogják hozni vörösaranyban is.

Új modell: Zenith Pilot Type 20 GMT Aviazione Navale
30
MAR

Az IWC Big Pilot's típusokra hasonlító repülős órával rukkolt elő a Zenith, melyet az olasz légierőhöz kötöttek. A hatalmas, 48mm-es titánium tok a gyártó saját szerkezetét rejti, mely GMT funkciót is tud, járástartaléka 50 óra és mindössze 50 darab készül ebből a modellből.

Új modell: Patek Philippe 5960/1A Annual Calendar Chronograph
30
MAR

A Patek Philippe az első automata, éves naptárral rendelkező platina kronográfját 2006-ban mutatta be, majd nem sokra rá rózsaarany változatban is kiadták többféle számlappal. A most megjelenő Annual Chronograph in Steel változattal ezek forgalmazását beszüntették, és a számlapot is teljesen átdolgozták, csak a szerkezet maradt a régi. A sportos megjelenésű órát 40.5 mm-es tokkal, és kis szemes fémszíjjal szerelik, a számlapon a járástartalék-visszajelző mellett a stopper, és napszakjelző (a kék pont jelenti az éjszakát) funkciók kaptak helyet 6 óránál. Várható listaára 37 000 EUR.

Új modell: Patek Philippe Nautilus Travel Time Chronograph
30
MAR

A Nautilus Travel Time Chronograph tokja szintĂ©n acĂ©l Ă©s 40.5 mm-es, 120 mĂ©terig vĂ­zállĂł Ă©s 55 Ăłrás járástartalĂ©kkal rendelkezik a házi szerkezet. Ez az első PP modell, melyen egyszerre találhatĂł meg a stopper Ă©s a kĂ©t időzĂłna – a helyi időt a 9 Ăłránál találhatĂł kĂ©t gombbal lehet egy-egy Ăłrával odĂ©bb ugratni, mĂ­g a stopper gombok maradtak a szokásos, korona felőli oldalon.

Új modell: Girard-Perregaux Neo-Tourbillon with Three Bridges
29
MAR

A közel 150 Ă©ve megalkotott háromhidas tourbillonos modelljĂ©t frissĂ­tette fel a Girard-Perregaux az Ăşj Neo-Tourbillonnal. A kĂĽlönleges számlap kivĂ©teles mĂ©lysĂ©get Ă©reztet, a titániumbĂłl kĂ©szĂĽlt hidak torzĂ­tásmentes vizslatását pedig a doboz-szerű zafĂ­rĂĽveg garantálja. A tourbillon kicsit nagyobb lett a szokásosnál, 80 kĂĽlönállĂł alkatrĂ©szből áll, Ă©s Ă­gy is csak elkĂ©pesztő 0,25 grammot nyom. A szerkezet járástartalĂ©ka 3 nap, a tok pedig rĂłzsaaranybĂłl kĂ©szĂĽl. VárhatĂł listaára 120 000 EUR.

Új modell: Breguet Reine de Naples Princesse
29
MAR

A Reine de Naples „Princesse” modell egyszerre viseli magán a klasszikus Breguet stĂ­lust, Ă©s a mai modern vonalakat. A nőiessĂ©get sugárzĂł tojásalakĂş tok finoman követi a csuklĂł Ă­vĂ©t, Ă­gy nem csak kĂ©nyelmet, de folyamatos változatosságot kĂ­nál minden egyes szemszögből nĂ©zve. A tok 18 karátos arany 43 x 35 mm-es mĂ©rettel, Ă©s 30 mĂ©terig vĂ­zállĂł is. A szerkezet járástartalĂ©ka 38 Ăłra.

Új modell: Tudor Heritage Black Bay & Ranger
29
MAR

A Heritage Black Bayt először a 2012-es Baselwordön láthattuk, a piros lünettás modell mellé most egy éjkék változat érkezett. A tok ugyanúgy 41 mm-es rozsdamentes acél, egy irányban forgatható lünettával, és gravírozott rózsás koronával. A 200 méterig vízálló óra választható acél- vagy bőrszíjjal, mindegyik mellé jár ajándékba egy sötétkék szövetszíj is. A szerkezet járástartaléka 38 óra.

Tudor Heritage Black Bay
Tudor Heritage Black Bay

A Heritage Ranger ugyanerre a szerkezetre épül, viszont ez csak 150 méterig vízálló. A választható szíj mellé itt egy terepmintás változat jár pluszban.

Tudor Heritage Ranger
Tudor Heritage Ranger
Új modell: Omega Speedmaster Apollo 11 45th Anniversary
28
MAR

Az Omega a holdra szállás 45. évfordulója előtt tiszteleg új modelljével, az 1969 darabos limitált szériában készülő Speedmaster Apollo 11-gyel. Az óra különleges számlapját egy darab anyagból alakítják ki speciális vágólézerekkel, színe valójában fekete, de fényben szürkés-barnás árnyalatokban pompázik. A sebességmérős lünetta kerámiából készül, kerületét, és a mutatókat pedig az Omega saját „Sedna” fantázianevű aranyötvözete (arany, palládium és réz keveréke) díszíti tovább. Várható listaára 5200 EUR körül lesz.

Új modell: Hublot Classic Fusion Tourbillon Vitrail & Firmament
28
MAR

IsmĂ©t Ăşttörő fejlesztĂ©seket jelentett be az Hublot: láthattunk már eddig is izgalmas szkeletált Classic Fusion-öket, de az Ăşj modellek bőven tĂşltesznek mindegyiken.

Hublot Classic Fusion
Tourbillon Vitrail
Hublot Classic Fusion Tourbillon Vitrail

Mindenki ismeri a klasszikus ĂĽvegfestĂ©st – ezt az egyedi, közĂ©pkorban kialakult technikát szerette volna átvinni az Hublot a templomok falairĂłl az Ăłratokon belĂĽlre. Az ezek megalkotásához szĂĽksĂ©ges technolĂłgia viszont nem biztosĂ­tana kellő átlátszĂłságot a számlap leolvasásához, Ă­gy más megoldáshoz kellett folyamodni: egy svájci, űriparral Ă©s teleszkĂłpokkal foglalkozĂł cĂ©g olyan kristálytiszta ĂĽveglapokat állĂ­tott elő - lĂ©nyegĂ©ben szűrőket - amelyek a fĂ©nynek csak adott szĂ­nű összetevőjĂ©t engedik át. Ezeket a lapokat aztán a számlap 15 nyĂ­lásába helyezve több variáciĂł megalkothatĂł a 10 lehetsĂ©ges szĂ­nnek köszönhetően, mint a jelenleg Ă©lő összes ember száma, de összesen csak hĂşszan juthatnak majd hozzá a limitált szĂ©riás Tourbillon Vitrail egy-egy darabjához. Ők termĂ©szetesen saját Ă­zlĂ©sĂĽkhöz, stĂ­lusukhoz illően állĂ­thatják majd össze számlapot, Ă­gy az egyszĂ­nű darabok mellett valĂłszĂ­nűleg a szivárvány minden árnyalatában pompázĂł műalkotások is kikerĂĽlnek majd a gyár falai közĂĽl.

Hublot Classic Fusion
Tourbillon Firmament
Hublot Classic Fusion Tourbillon Firmament

A Tourbillon Firmament sem bĂĽszkĂ©lkedhet unalmasabb számlappal: az ozmiummal, a föld legsűrűbb, Ă©s egyik legritkább fĂ©mjĂ©vel kirakott számlap Ăşgy fest, akár a csillagos Ă©g. A 3000 kilomĂ©ter mĂ©lyen, extrĂ©m nyomáson Ă©s hőmĂ©rsĂ©kleten kialakulĂł elem megmunkálása komoly szakĂ©rtelmet Ă©s felszerelĂ©st igĂ©nyel, amiből csak a fejlesztĂ©s is több Ă©vet elvett. A tisztán csillogĂł számlapra tekintve aztán, akárcsak elmerengve az Ă©jszakai Ă©gbolton, megĂ©rthetjĂĽk, miĂ©rt keresi továbbra is az Hublot ezeket az extrĂ©m utakat a Magic Gold Ă©s a szĂ­nezett kerámia után: ezeknek a világszĂ­nvonalĂş kutatásoknak köszönhetően mindig is az elsők között fognak szerepelni a cĂ©g modelljei.

Új modell: Breitling Chronomat 44 Airborne
27
MAR

Speciális Chronomat 44 modelleket mutatott be a Breitling. A Chronomat volt az első Ăłra, mely megkapta a svájci ĂłragyártĂł saját fejlesztĂ©sű szerkezetĂ©t, Ă­gy nem meglepő, hogy Ăşjabb B01-es Ăłrák Ă©rkeznek. A Chronomat 44 Airborne a tavaly kihozott Frecce Tricolori mintájára Ă©pĂĽl, ám itt a rozsdamentes acĂ©l tok polĂ­rozott lett, a szĂ­j pedig militarista szövetből kĂ©szĂĽlt.

Új modell: Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Chronograph Flyback
27
MAR

Amikor tavaly a Blancpain megjelentette az első Ăşjragondolt Bathyscaphe modellt, már tudni lehetett, hogy 2014-ben jön a folytatás egy kronográf verziĂłval. Az eredetileg 1953-ban elindult Ă©s azĂłta nagy sikert befutott Fifty Fathoms kollekciĂł legĂşjabb jövevĂ©nye egy Flyback funkciĂłval ellátott sportĂłra lett. A 43mm-es tok fekete kerámiábĂłl kĂ©szĂĽlt, a sportosságot a NATO szĂ­j is mutatja, hiszen itt alapvetően egy bĂşvárĂłrárĂłl van szĂł, melynek vĂ­zállĂłsága 300 mĂ©ter.

Stand fotó: Corum
27
MAR

Igencsak látványos lett a Corum standja.

Fotó: Corum
Fotó: Corum
Videón a kerámia Pepsi GMT Master II
27
MAR

Az AblogtoWatch.com szerkesztője rövid videĂłn mutatja be az Ăşj fehĂ©rarany Rolexet, ami mindenkit lázban tart. Listaára 36.500 CHF lesz.

Új modell: Glashütte Original Senator Chronograph Panorama Date
27
MAR

Vörösaranyban Ă©s platinában is megjelenik a GlashĂĽtte Original egyik legsikeresebb Ăłrája, a Senator Chronograph. Az Ăłra megtartotta a klasszikus, letisztult számlapját, melyen az emblematikus dupla dátumablak láthatĂł, továbbá az Ăşj saját fejlesztĂ©sű Calibre 37-01-nek hála flyback funkciĂłt, 70 Ăłrás járástartalĂ©kot Ă©s járástartalĂ©k-jelzőt is kapott az Panorama Date.

Új modell: Breitling Navitimer GMT
26
MAR

TekintĂ©lyes mĂ©retben, 48 mm-es átmĂ©rővel Ă©rkezik a Breitling Navitimer GMT-s verziĂłja, mely a rozsdamentes acĂ©l mellett 200 darabos limitáciĂłban vörösaranyban is elĂ©rhető lesz. A COSC minősĂ­tĂ©sű B04-es szerkezetet a Breitling fejlesztette ki, járástartalĂ©ka 70 Ăłra.

Új modell: Rolex Sea-Dweller 4000
26
MAR


1220 mĂ©teres vĂ­zállĂłságával a mĂ©lytengeri bĂşvárok nagy kedvence lesz az Ăşj Sea-Dweller, de persze a többsĂ©g a mĂ©g zömökebb tok Ă©s a Submarinerben már sikerrel debĂĽtált Glidelock csatszerkezet miatt fogja szeretni. ÉrdekessĂ©g, hogy a Rolex az aktuális Deepsea 44 mm-es mĂ©rete után a Sea-Dweller 40-es átmĂ©rőt kapott.Új modell: Rolex GMT Master II Pepsi White Gold
26
MAR

Percekkel ezelőtt tette nyilvánossá 2014-es Ăşj modelljeit a Rolex, melyek közĂĽl egyĂ©rtelműen a GMT Master II Pepsi lesz a legfelkapottabb. A piros-kĂ©k kerámia lĂĽnettán kĂ­vĂĽl (amin igen hosszĂş ideje dolgoztak a Rolex szakemberei) a 40 mm-es Ăłra specifikáciĂłiban megegyezik a jelenlegi GMT Master II modellekkel, ám ez 18 karátos fehĂ©raranyban jelenik meg.

Fotó: Rolex.com
Fotó: Rolex.com

Visszaszámlál az Hublot is
25
MAR

Dedikált aloldalt készít az Hublot a bázeli kiállítás kapcsán, a számláló szerint 14 óra és indul a móka.

Új búvárórával támad az Omega
25
MAR

Habár a Rolex egyĂ©rtelműen uralja a bĂşvárĂłrák szegmensĂ©t, az Omega mĂ©gis időről-időre megprĂłbál valamivel felĂĽlkerekedni a nagy riválisán. IdĂ©n Bázelben Ăşj modellt hoznak ki, melyről be is futott a promĂłciĂłs videĂł.

Így mutatnak élőben az új AP modellek
23
MAR

A Rolexforums.com egyik tagjának köszönhetően az Ă©v elejĂ©n bejelentett Ăşj Audemars Piguet karĂłrák jobban szemĂĽgyre vehetőek. Orangedial Ă©s mĂ©g nĂ©hányan ugyanis egy AP találkozĂłn vehettek rĂ©szt, ahonnan nem kevĂ©s kĂ©ppel távoztak.

Fotó: orangedial -
rolexforums.com
Fotó: orangedial - rolexforums.com

Titokzatos videóval gerjeszti a pletykákat a Rolex
22
MAR

A Rolex mindig is mesterien adagolta az Ăşj modelljeiről szĂłlĂł informáciĂłkat, ezĂşttal egy rövid Ă©s nagyon titokzatos videĂłval kedveskedtek a rajongĂłknak. Vajon mire utalhat a 15 másodperces promĂłciĂł?

A nemzetközi órás fórumok leggyakoribb variációi:

a) A Submariner vörösarany verziĂłjárĂłl van szĂł (a lĂĽnettábĂłl Ă©s a tok mĂ©retĂ©ből Ă­tĂ©lve esĂ©lytelen)

b) Egy teljesen Ăşj modellt mutatnak be, mely holdfázis kijelzĂ©ssel bĂ­r majd (erre utalhat a videĂłban feltűnő hold)

Szerinted?

Új Corum weboldal készül
22
MAR

A Corum lelőtte weboldalát, minden bizonnyal az Ăşj modelleikhez kĂ©szĂĽlő portáljukon dolgoznak. MĂ©g 4 nap, 12 Ăłra Ă©s meglátjuk, mi mindennel rukkol elő a vitorlás Ăłrák királya.

avatar
Ultraman
-
2014.07.17. 23:36
54
Skacok nem kell mindent szó szerint érteni, ez egy szólásmondás a tengeren túlról.. :) úgy ahogy \"a Rolex a szegény ember Patekje\" :)
avatar
kristoftoth
-
2014.07.17. 22:23
53
Hát 5000 eurós óra nehezen lesz szegény ember órája :D
avatar
Attilaa
-
2014.07.17. 18:25
52
De még így is több 100ezer tehát semmiképp sem olcsó...
avatar
swissfan
-
2014.07.17. 17:41
51
Egy Tudor 2-3X kevesebbe kerül mint egy Rolex átlagban.
avatar
Attilaa
-
2014.07.17. 13:55
50
Azért a Tudornak is elég komoly árai vannak... Szegény ember Rolexe inkább a Steinhart.
avatar
Ultraman
-
2014.07.16. 22:39
49
Vannak jó óráik a Tudornak, ezt egyre többen észreveszik, de azt is mindenki tudja hogy \\\"a Tudor a szegény ember Rolexe\\\" pont az ilyen égbekiáltó hasonlóságok miatt veszik.
avatar
Barti33
-
2014.07.15. 12:51
48
marche: ez igaz de pl. a chronos óráik tök egyediek szvsz.
avatar
marche
-
2014.07.14. 14:30
47
De valaki mondja már el mi értelme a Tudornak?? Itt van pl ez az óra:
Tiszta Day date Rolex copy, csak ez acél azok meg mind nemesfémből vannak. Akkor ez mire jó? És kb minden 2. órájuk dettó ugyanez.
avatar
b500
-
2014.05.06. 19:42
46
WG Pepsi!!!
avatar
Karessz
-
2014.05.01. 00:57
45
bitdino: Az speciel szvsz sem lett nagyon szép, de szerencsére vannak sokkal jobb óráik is.
avatar
Mawez
-
2014.04.28. 18:09
44
Végre visszatért a Pepsi! A legszebb Rolex!
avatar
bitdino
-
2014.04.22. 20:51
43
Általában tetszenek a Tudorok, de ez a Heritage Ranger nagyon nagyon béna lett... Nem is értem mit keres a cikkben.
avatar
Blackjack
-
2014.04.09. 21:17
42
Ezt a Corumot nagyon eltalálták! :O
avatar
Mihaly
-
2014.04.08. 04:06
41
Május 1-től 6% áremelés jön a Rolexnél.
avatar
Attilaa
-
2014.04.05. 22:01
40
A népszerűség a marketingtől is függ, jó példa az Hublot ami egy relatíve friss márka, de annyit költöttek a népszerűsítésére, hogy nagyon felkapott lett.
avatar
Dobby
-
2014.04.05. 19:09
39
Szerintem a Zenith leginkább arról híres, hogy egy időben a Rolex Daytonába ők csinálták a kronográf szerkezetet, de azon kívül nem nagyon tudok mondani semmit... Gondolom van némi piaca de nem lehet túl népszerű manapság!
avatar
Attilaa
-
2014.04.05. 17:47
38
Én csak jókat hallottam, külön érdem, hogy nem ETA-t tokoznak, hanem van saját szerkezetük.:)
avatar
Benny
-
2014.04.03. 18:58
37
A Zenith orakrol mi a velemenyetek?
avatar
biropeti
-
2014.04.02. 22:48
36
Srácok, ha linkeltek csak elég beírni a webcímet és kész :)

http://wizard.beats.hu/baselworld/
avatar
stiff
-
2014.04.02. 22:45
35
Nekem ezekből a TOP 3:

1. Hublot Classic Fusion Tourbillon Vitrail
2. Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Chronograph Flyback
3. Omega Speedmaster Apollo 11 45th Anniversary
avatar
Attilaa
-
2014.04.02. 20:32
34
Valamiért nem tudom belinkelni...
avatar
Attilaa
-
2014.04.02. 20:31
33
avatar
Attilaa
-
2014.04.02. 20:29
32
avatar
Blue3y3
-
2014.04.02. 20:28
31
Walther: Szerintem nincs vele baj, bár én is fémszíj párti vagyok, de speciel ennél az Omegánál nagyonis jó.
avatar
paradise
-
2014.04.02. 20:21
30
szép lett az új rolex pepsi :)
avatar
Walther
-
2014.04.01. 21:26
29
Nekem se tetszenek a nato szíjak, inkább legyen akkor már kaucsuk.
avatar
Marci20
-
2014.03.31. 22:02
28
jetdeau: Az komoly! Akkor ti Svájcban éltek?
avatar
salmon
-
2014.03.30. 23:01
27
avatar
salmon
-
2014.03.30. 23:00
26


Perfect.
avatar
gabesz21
-
2014.03.30. 21:10
25
jetdeua gyorsan reflektorfénybe kerül :D:D
Bőrből készült Afrango mokaszin
Beköszöntött a jó idő! Mire lesz szüksége a nyár folyamán egy elegáns úriembernek? Mokaszinra!

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Ebben az Ă©vben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önállĂł lemezĂ©t is.