Trendmagazin

A Rolex lett az F1 hivatalos időmérője

Nagyon költséges lesz a partnerkapcsolat

2012.12.15 | Munkatársunktól

Valószínűleg sokakat meglep a hír, miszerint a 2013-as Forma1 évadban a Rolex lesz a hivatalos időmérő a versenyeken. Ez nem kis eredmény, hiszen korábban olyan brandek kapták ezt a szerepet, mint a Jacques LeMan, a Tag Heuer, és legutóbb az Hublot. A Forma1 hivatalos időmérőjének lenni nagy üzlet több okból is: a Forma1-nek 500 millió rajongója van világszerte, ez a legnagyobb érdeklődést vonzó sport. Kombináljuk ezt a közönséget egy olyan márkával, amely a presztízsre, az innovációra és az élvonalbeli technikákra épít és máris kapunk egy olyan környezetet, amelyik rendkívül jó platform luxuskarórák reklámozására.

Bernie Ecclestone megállapodott a Rolex vezetőivel

Az Hublot 2010 óta látta el ezt a megtisztelő szerepet, a legtöbb piaci szereplő úgy gondolta, hogy a z üstökösként feltörekvő svájci brand még néhány évig birtokolhatja ezt a címet. Az Hublot órák ugyanis rendkívül jól illeszkedtek a Forma1 gyors tempójú és innovatív esztétikájába. Emlékszünk a Bernie Ecclestone megverésére épített reklámkampányra, vagy a hatalmas sikert aratott limitált F1 King Power modellekre is. Vajon a Rolex is képes lesz ilyen egyedi órák megalkotására?

Nem lesz több Hublot F1 King Power modell

Bár a sporthoz fűződő kapcsolatai miatt a Rolex teljesen természetes választásnak tűnhet, de el tudjuk képzelni a Rolexet, amint megalkot egy olyan vad óramodellt, mint például az Hublot F1 King Power Interlagos? Forma1 logóval ellátott féktárcsát formázó Rolex, amit csak azért gyártanak, hogy egy új állomást reklámozzanak a versenynaptárban? Elég nehezen elképzelhető.

Jövőre jön a Daytona új változata?

Sokkal valószínűbb, hogy az új megállapodás kapcsán a Cosmograph Daytona felújításának ideje jöhet el. A Daytona 1963-ban jelent meg, és jövőre 50 éves lesz, így egyébként sem ártana neki egy komolyabb ráncfelvarrás, hiszen a 40mm-es, zárt hátlapos modell a tavalyi Dark Chocolate verziót leszámítva hosszú évek óta változatlan maradt specifikációit tekintve, míg a nagy riválisok komoly fejlesztéseket vittek véghez. Mindenesetre az Hublot sem távozik a versenyautók világától, hiszen számukra az exkluzív Ferraris együttműködés lesz 2013-ban a legfontosabb, míg a Rolexnek elég mély a zsebe ahhoz, hogy sikert kovácsolhasson egy ilyen költséges szerepből, mint a Forma1 hivatalos időmérője titulus.