Trendmagazin

Így fog kinézni Obama központja

500 millió dollárból jön létre

2017.05.04 | MunkatársunktólBarack Obama személyesen mutatta be a nevével fémjelzett Obama Presidential Center első látványtervét Chicagóban.

Végletesen egyenlőtlen a britek vagyona

Az Oxordi Egyetem új kutatása

2017.04.14 | MTI/TMLondoni pénzügyi elemzők szerint a brit háztartások gazdagabbak, mint valaha, ám a vagyoneloszlás szinte végletesen egyenlőtlen, ezért a vagyontömeg növekedése várhatóan nem gyakorol jelentősebb felhajtóerőt a fogyasztásra.

Megadóztatná a robotokat Bill Gates

A Quartz magazinnak nyilatkozta

2017.02.21 | MTI/TMA robotok nem fizetnek személyi jövedelemadót és társasági adót sem, ezáltal pedig igazságtalan előnyökhöz jutnak az emberekkel szemben - véli Bill Gates.

Tim Cook: Komoly problémát jelentenek az álhírek

Globális fellépés kell

2017.02.12 | MTI/TMAz Apple vezérigazgatója szerint globális kiterjedésű felvilágosító kampányt kell indítani a közösségi médiafelületeket elöntő álhírek ellen.

Norvégiáé a legtökéletesebb demokrácia

Az USA hátralépett

2017.01.26 | MTI/TMNorvégia továbbra is a világ legtökéletesebb demokráciája, az Egyesült Államok azonban már nem tartozik a legdemokratikusabb országok csoportjába az EIU éves felmérése szerint.

Mitt Romney unokahúga a GOP új elnöke

A Republikánus Párt történetében másodszor választott női vezetőt

2017.01.19 | MTI/TMRonna Romney McDaniel személyében új elnököt választottak csütörtökön a Republiknus Párt élére. 

A brit vállalatvezetők kétharmada borúlátó

A Bexit káros hatásaitól félnek

2016.12.30 | MTI/TMA korábbinál bizakodóbban ítélik meg cégük jövő évi kilátásait a brit vállalatvezetők, hosszabb távra előretekintve azonban kétharmaduk továbbra is borúlátó.

Brexit - Párizsba mennek a bankok?

Több tízezer munkahely szűnhet meg

2016.12.09 | MTI/TMA francia tőzsdefelügyelet főtitkára szerint a brit EU-tagság megszűnése miatt több nemzetközi nagybank is vizsgálja annak lehetőségét, hogy egyes szolgáltatásait Londonból Párizsba telepítse át.

Mi történt Taylor Lautner karrierjével?

Egy brutális kezdés után kudarcok vitték le a színész értékét

2016.11.14 | MunkatársunktólA Twilight sikere nyomán pillanatok alatt világsztár lett, sokan Hollywood új üdvöskéjét látták benne. Aztán szép lassan eltűnt, új filmjei sem váltották be a reményeket. Vajon mi történhetett? És van még számára remény?

Német céget vásárolt a Tesla

A vételárat nem közölték

2016.11.08 | MTI/TMA Tesla Motors megvásárolta a gyártásautomatizálási rendszerekre szakosodott német Grohmann Engineering vállalatot.

George R. R. Martin beszólt Trumpnak

Az író a blogján elemezte a két jelöltet

2016.11.05 | Munkatársunktól"Az én életemben még soha nem volt ennyire alkalmatlan elnökjelölt az ország vezetésére" - utalt a republikánus ingatlanmogulra.

Zöld utat apott a CETA

Újabb győzelem a globalizáció számára

2016.11.01 | MTI/TMA szabadkereskedelem és a globalizáció százmilliókat védelmezett meg az éhezéstől és a szegénységtől, az emberiséget pedig az ellentétek uralkodóvá válásától - jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

A leggazdagabbak fogadják a legkevesebb menekültet

Az Amnesty International helyzetértékelése

2016.10.04 | MTI/TMA világ leggazdagabb országai mutatják - néhány kivétellel - a legkevesebb hajlandóságot a konfliktusövezetekből menekülők befogadására.

Károkat okozhat a Citynek a Brexit

Amerikai bankárok nyilatkoztak

2016.09.22 | MTI/TMAmerikai befektetési társaságok vezetői szerint komoly károkat okozhat a londoni City pénzügyi szolgáltatási központjának, ha Nagy-Britannia úgy lép ki az Európai Unióból, hogy elveszíti hozzáférését az EU belső piacához is.

Hillary nagyon nyerhet

A Poitico elemez

2016.09.03 | MTI/TMHillary Clinton egyik tanácsadója szerint a demokratáknak olyan sok lehetőségük van az elektori kollégium elsöprő többségének megszerzésére, mint nemzedékek óta senkinek.

A felső tíz százaléknak nagyon jól megy Amerikában

Az ország vagyonának 76%-a az ő kezükben van

2016.08.20 | MunkatársunktólA leggazdagabb 10% kezében van a vagyon 76%-a az Egyesült Államokban - közölte a legújabb adatot a Kongresszusi Költségvetési Hivatal.

Trump brutálisan bezuhant New York államban

Az adatok egyre rosszabbak

2016.08.15 | MunkatársunktólMr. Manhattant elképesztő arányban veri Hillary Clinton a legújabb közvélemény-kutatások szerint. A republikánusok országszerte zsugorodnak.

Havi négyezer forintot kapnak a magyar gyerekek

Kevés a zsebpénz

2016.08.07 | MTI/TMÁtlagosan havi négyezer forint zsebpénzből gazdálkodnak a magyar gyerekek, míg a németek ennek több mint kétszeresét, az angol gyerekek pedig háromszorosát is megkaphatják.

Donald Trump népszerűségi mutatói csúnyán zuhannak

Hillary Clinton 10 ponttal vezet

2016.08.04 | MunkatársunktólA Fox News legújabb felmérése durva pofont jelent a republikánusok számára, akiknek elnökjelöltje az utóbbi két hétben sorozatos botrányokba keveredett, lerontva ezzel az egész párt választási esélyeit.

Stagnál az okostelefon-piac

Szerény növekedés

2016.07.31 | MTI/TMAz okostelefonok világpiaci forgalma nem nőtt lényegesen az idei második negyedévben sem.

Trump: Nagyra becsülöm Obamát

A republikánus jelölt mindenkit meglepett

2016.07.31 | MunkatársunktólMiután az idei Democratic National Convention színpadán az Egyesült Államok leköszönő elnöke elmondta beszédét, nem várt helyről kapott dicséretet.

Hillary programja nagy növekedést hozna

10 millió új munkahely, GDP emelkedés

2016.07.30 | MunkatársunktólHillary Clinton gazdasági programja felgyorsítaná a növekedést és 10 millió új munkahelyet teremtene az Egyesült Államokban a Moody's most nyilvánosságra hozott elemzése alapján.

A sztárvilág kezd felsorakozni Hillary mögött

Egységesen kiállnak Trump ellen

2016.07.28 | MunkatársunktólTöbb mint száz amerikai híresség kötött szövetséget egymással, hogy egységesen kiálljanak Hillany Clinton mellett az elnökválasztási kampányban.

Az idegengyűlölet és az internet

A kutatóköt országban készítettek felmérést

2016.07.23 | MTI/TMA gyűlöletkeltő bejegyzésekkel szemben passzívak az internetes közösségi oldalak - állítja egy nemzetközi tanulmány.

Hillary sok pénzt kap a Wall Streetről

A befektetési guruk tömegesen a demokrata jelölt mellé állnak

2016.07.03 | MTI/TMHillary Clinton nagyságrendekkel több pénzt gyűjtött be a Wall Streeti bankároktól, mint republikánus ellenfele.

Soros: Át kell alakítani az Uniót!

A milliárdos befektető cikket írt a Brexit után

2016.06.25 | MTI/TMSoros szerint az Európai Unió tökéletlen építmény, de akik hisznek azokban az értékekben és elvekben, amelyeknek a fenntartására az uniót tervezték, össze kell állniuk, hogy az Európai Uniót megmentsék. 

Kalifornia megelőzte Franciaországot

Örömünnep a pálmafák alatt

2016.06.15 | MunkatársunktólA világ hatodik legnagyobb gazdaságává vált az USA egyik állama, lehagyva ezzel Franciaországot. A siker a munkahelyteremtésben és az erős dollárban keresendő.

Az USA gazdasága 2030-ban is Kína előtt lesz

Egy főre jutó GDP-ben

2016.06.01 | MunkatársunktólJelentősen emelkedik majd a globális GDP 2030-­ra, de a különbség a gazdagabb és a szegényebb országok között továbbra is megmarad.

Németország új biztonságpolitikát tervez

NATO, EU és USA szövetségben

2016.05.27 | MTI/TMNémetországnak nagyobb szerepet kell vállalnia a globális biztonságpolitikai folyamatok alakításában a kormány formálódó új stratégiája szerint.

Stephen King nekiment Trumpnak

Neves írók csatlakoztak hozzá

2016.05.25 | MTI/TMAz Egyesült Államok legnevesebb írói, köztük Stephen King, Jennifer Egan, Junot Diaz és Tobias Wolff nyílt levélben tiltakozott Donald Trump elnökjelölti ambíciói ellen.

Méretes a deficit Oroszországban

2011 óta a legrosszabb adat

2016.05.20 | MTI/TMAz orosz költségvetésben 4,7 százalékos GDP-arányos hiány keletkezett az idei első négy hónapban.

Megvan a zsiráf genetikai titka

A Nature Communications keddi számában ismertették a kutatást

2016.05.18 | MTI/TMÖsszehasonlították tudósok a zsiráf és legközelebbi rokona, az afrikai esőerdők okapijának genomját, felfedték többek között azt is, milyen genetikai változások vezettek a zsiráf kivételesen hosszú nyakának evolúciójához.

Amerikai-skandináv csúcstalálkozó a Fehér Házban

Moszkva provokációit mindannyian elítélték

2016.05.14 | MTI/TMBarack Obama amerikai elnök pénteken Norvégia, Finnország, Svédország, Izland és Dánia vezetőit fogadta a Fehér Házban. Leszögezték, szó sem lehet az Oroszország elleni szankciók feloldásáról.

Kína is a Marsra igyekszik

Még néhány évükbe kerül

2016.04.26 | MTI/TMKína valamikor 2020 környékén szeretné a Marsra juttatni első robotját - erről a nemzeti űrhivatal illetékese beszélt egy évfordulós eseményen.

Szenátorok sürgetik Obamát Izrael miatt

Republikánusok és demokraták egyaránt

2016.04.26 | MTI/TMAz amerikai szenátus tagjainak több mint négyötöde arra sürgeti Barack Obama elnököt, hogy minél előbb állapodjon meg az Izraelnek szánt védelmi segélyek új csomagjáról.

Obama megdicsérte Merkelt

Közös sajtótájékoztató Hannoverben

2016.04.24 | MTI/TMAngela Merkel német kancellár "a történelem jó oldalán áll" a migrációs válság ügyében - mondta a németországi látogatáson tartózkodó Barack Obama amerikai elnök vasárnap Hannoverben.

Új szabályokkal állítanák meg Trumpot

A GOP elit minden eszközt bevet

2016.04.15 | MTI/TMAz Egyesült Államokban az elnökjelölt-állító konvenció évtizedek óta érvényben lévő szabályainak újraírását fontolgatják republikánus vezetők. A cél: Donald Trump elnökjelöltségének megakadályozása.

Az igazi olajpiaci felfordulás még csak most kezdődik

A Forbes szerint

2016.04.02 | MTI/TMAz olajpiac igazi átalakulása még csak most kezdődik, rövid távon ingadozó, hosszabb távon pedig stabil, de nem túl magas olajárakra lehet számítani.

IMF: Új világválság jöhet

David Lipton Washingtonban beszélt

2016.03.09 | MTI/TMA Nemzetközi Valutaalap arra figyelmeztetett, hogy erősödik egy új világgazdasági válság kirobbanásának veszélye.

Orosz fegyverekre vágynak az irániak

Légvédelem és harci gépek a listán

2016.02.17 | MTI/TMIrán legkevesebb nyolcmilliárd dollár értékben vásárolna fegyvereket Oroszországtól. Az irániak hitelre költekeznének, de erre Moszkva nem hajlik, míg az Egyesült Államok úgyis megvétózza az ügyletet az ENSZ BT előtt.

Obama kételkedik Trump győzelmében

Szerinte ismét demokrata elnöke lesz az Egyesült Államoknak

2016.01.12 | MTI/TMBarack Obama amerikai elnök csak az esti showműsorok egyikében tudná elképzelni Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiránst az ország első embereként.

Jól vizsgázott a Nyíl 3 elfogórakéta

A Vaskupola és a Dávid Parittyája mellé fejlesztik

2015.12.10 | MTI/TMAz izraeli légvédelem legmagasabb, harmadik szintű elfogó-rakéta rendszere a Föld légkörén kívül képes kilőni a több ezer kilométerről útnak indított legnagyobb hatótávolságú rakétákat.

Trump hamarosan Izraelbe repül

Netanyahuval fog tárgyalni

2015.12.05 | MunkatársunktólA toronymagasan vezető republikánus elnökjelölt bejelentette, hogy hamarosan Izraelben találkozik Benjamin Netanyahuval.

Gods of Egypt - Hol vannak az egyiptomiak?

Magyarázkodik a rendező

2015.11.30 | MTI/TMBocsánatot kért a februárban mozikba kerülő Gods of Egypt című produkció fehér szereposztása miatt Alex Proyas rendező és a Lionsgate filmstúdió is.

Kőgazdagokról írt, most kereskedelmi miniszter

Chrystia Freeland a kanadai középosztályt erősítené

2015.11.13 | MunkatársunktólKanada új nemzetközi kereskedelmi minisztere újságíróként vált ismertté, de írt már pozitív hangvételű könyvet a világelitről, jóban van George Sorossal, nézetei miatt pedig Putyin kitiltotta Oroszországból.

Netanjahu sikeresen tárgyalt Washingtonban

Szerinte ez volt az eddigi legjobb találkozó

2015.11.11 | MTI/TMSajtóértesülések szerint Netanjahu elérte, hogy az Egyesült Államok 2017-től jelentősen növeli az Izraelnek évente utalandó katonai segítségnyújtást.

Nagyon kiakadtak a republikánusok

Botrány a tévés vita után

2015.11.01 | MTI/TMA republikánus párt vezetése annyira kiakadt a CNBC által szervezett legutóbbi vita műsorvezetőire, hogy az NBC következő felvételét akár bojkottálhatják is.

Hillary Clinton simán legyőzné Trumpot

Trump szimpátia-értéke nem túl jó

2015.10.14 | MunkatársunktólAz NBC/WSJ által készített közvéleménykutatás szerint Hillary Clinton könnyedén legyőzné Donald Trumpot, ha ma tartanák a választást, ám a többi republikánus jelölt sokkal közelebb lenne hozzá.

Spielberg lett Obama tanácsadója

Az öröksége felépítését segíti

2015.08.21 | MunkatársunktólObama még idén júniusban Beverly Hillsbe utazott, ahol Hollywood két nagyágyújával találkozott. Steven Spielberg rendezőt és Jeffrey Katzenberg producert bízta meg, hogy tanácsokkal segítsék öröksége felépítésében.

Trump a vita után is nagyon vezet

A második Jeb Bush

2015.08.11 | MTI/TMDonald Trump ingatlanmágnás és valóságshow-sztár az első vita után is rendületlenül vezeti pártjának népszerűségi listáját.