Trendmagazin

Lakást kap, mert megszületett

Az orosz kormányzat a gyermekek születését pénzügyi támogatással ösztönzi

2012.09.25 | Kegyes Csilla/MTINégyszobás lakást kap Szentpétervár ötmilliomodik lakosa - jelentette be hétfőn az orosz nagyváros kormányzó-helyettese.

Ijesztő összegeket buktak a kínaiak

A veszteségek 160 milliárd dollárra rúgnak

2012.09.20 | MunkatársunktólA CNBC legutóbbi felmérése szerint a kínai milliárdosok nagyon rossz évet zártak. A felmérés szerint a leggazdagabbak nagyjából vagyonuk egyharmadát veszítették el 2011-ben.

Hongkongé a legszabadabb gazdaság

Szingapúr és Új-Zéland is elől végzett

2012.09.19 | MTI/TMIsmét Hongkong vezeti a kanadai Fraser Institute által a gazdaság szabad működéséről összeállított világranglistát. Magyarország a hatvannegyedik helyen végzett.

A németek a válság alatt is gazdagodtak

A német kormány felmérését a Süddeutsche Zeitung hozta le

2012.09.18 | MTI/TMA világgazdasági válság kitörése óta tovább növekedett a németek vagyona, ugyanakkor a szegények és a gazdagok közötti szakadék is nőtt.

A hiénák okosabbak, mint hittük

Brit kutatók meglepő felfedezésre jutottak

2012.09.13 | MTI/TMA hiénák értelmi szintje eléri az emberszabású majmokét: még számolni is képesek - állítják a meglepő hírt brit kutatók.

Mitt Romney zöld utat kapott

Mostantól tényleg beindult az amerikai választási kampány

2012.08.29 | MTI/TMNagy többséggel az amerikai republikánusok elnökjelöltjévé választották Mitt Romney-t kedden, pártja tampai országos konvencióján.

Hatalmas kártérítést kap az Apple

A Samsungot elmeszelte a bíróság

2012.08.25 | MTI/TMA Samsungot arra ítélték, hogy fizessen 1 milliárd dollár kártérítést vetélytársának, az Apple-nek szabadalmi jogainak megsértése miatt.

Ők a legbefolyásosabb nők a világon

Steve Jobs felesége is rákerült az előkelő listára

2012.08.22 | MTI/TMA Forbes legújabb kutatása a legbefolyásosabb nők százas listáját állította fel. Michelle Obama csupán a hetedik helyezést érte el.

Beyonce és Jay-Z keres a legjobban

Mögöttük lohol azonban Gisele Bundchen és Tom Brady

2012.08.19 | MunkatársunktólA Forbes magazin jó szokásához hűen idén is elkészítette a legjobban kereső sztárpárok összeállítását.

Clive Palmer dinoszauruszt klónozna?

A Brisbane Times szerint Palmer úr elképzeléséről szóló hírek hamisak

2012.08.17 | Kocsis KaticaEllentmondásos pletykák láttak napvilágot, melyek arról számolnak be, hogy Clive Palmer DNS-ből egy dinoszauruszt klónozna, ami saját tulajdonú parkjában, a Palmer Resort Coolumban éldegélne.

Kim Dotcom zeneszolgáltatóval támadna

A bűnszervezettel és pénzmosással vádolt Megaupload vezére új portált indít

2012.08.14 | Horváth TamásNagy dobásra készül a Megaupload kétes hírű vezére: Kim Dotkom saját zeneszolgáltató szájtot indítana az idei év végén. Közben a bírósági eljárás tovább húzódik, Dotcom pedig az Obama-kormányzatot vádolja meghurcoltatásáért.

Logansport polgármestere és a Corvette

Ted Franklin sajátságos törvényalkotása

2012.07.29 | Váradi ZoltánTörvényt módosított az Indiana állambeli városka vezetője, hogy gondtalanul és ingyenesen parkolhasson kedvenc sportkocsijával.

Veszélyben az olimpia biztonsága?

Példátlan kudarcot vallott az ötkarikás játékokat biztosító vállalat

2012.07.15 | Horváth TamásDagad a botrány az idei ötkarikás játékok körül, miután aggasztó hírek jelentek meg a nagyszabású sportesemény biztosításával kapcsolatban.

Hadat üzentek a hamisítványoknak

Több milliárd eurós kárt okoznak az európai országok számára

2012.06.04 | Kocsis KaticaFrancia luxusmárkák a Chaneltől a Vuittonig néhány európai országgal összefogva a múlt héten kampányt indítottak, hogy visszaszorítsák a hamisított áruk terjedését.

Gina Rinehart a legvagyonosabb nő

Pörög a bányászat Ausztráliában

2012.05.31 | Kocsis KaticaGina Rinehart, egy ausztrál bányász jelenleg a világon a leggazdagabb nő – állítja a BRW magazin. Gina vagyona közel 30 milliárd dollárra rúg és naponta körülbelül 50 milliót keres.

Kína betört a mozipiacra

A Wanda Group szerint ez 'stratégiai befektetés'

2012.05.29 | Váradi ZoltánA kínai Wanda Group felvásárolta az AMC mozihálózatot, a pekingi székhelyű vállalat így a világ legnagyobb moziláncának tulajdonosa lett.

Romney-t vagyona miatt támadják

A vagyonnyilatkozatok új löketet adtak a kampányszezonnak

2012.05.16 | MTI / TMBarack Obama könyvírással keresett többmillió dollárt, Mitt Romney pedig befektetési cégvezérként lett szupergazdag.

Terjed a luxus Észak-Koreában

Kim Dzsong Un már lazítana a kormányzati szigoron

2012.05.03 | Kocsis KaticaAz atomfegyverrel rendelkező Észak-Korea komoly intézkedésekkel lép fel az elit réteg ellen, de ez semmilyen hatással nincs rájuk, hiszen továbbra is luxuscikkekkel veszik körbe magukat.

A kaszinóguru, aki a politikát is pénzeli

Sheldon Adelson nem áll meg a terjeszkedésben

2012.04.15 | MunkatársunktólSheldon Adelson Európában hozna létre új szórakoztató központokat, de közben az amerikai elnökválasztást is eldöntené. Akcióban az Egyesült Államok hetedik leggazdagabb embere.

Boros már nem dob több Bumerángot

Sajtótájékoztatón jelentették be a hírt

2012.03.06 | Kocsis KaticaKözel 20 évnyi rádiózás után Boros Lajos elérkezettnek látja az időt arra, hogy a reggeli műsorvezetői székét valaki másnak adja át.

John Carter meghódítja a mozikat?

100 éves a sci-fi alapmű, amely a Star Wars és az Avatar alkotóit is megihlette

2012.02.22 | MunkatársunktólJohn Carter alakját 1912-ben hívta életre a sci-fi nagyatyja, Edgar Rice Burroughs.

Várkonyi Andrea az év műsorvezetője

A Story Ötcsillagról a Mokkában beszélt az alapító és a TV2 híradósa

2012.02.06 | Nagy AnnaIdén tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Story az Ötcsillag néven futó gáláját, ahol minden évben megválasztják az év televíziósait, tévéműsorait és az egyéb művészeti ágak legjobb szereplőit.

Bocsánatot kért a Dolce & Gabbana

Saját üzleteikben kerültek hátrányos helyzetbe a hongkongi vásárlók

2012.01.19 | Oroszvári PéterElnézést kért a hongkongi emberektől Dolce & Gabbana: a vádak szerint a kínai és külföldi vásárlókat előnyben részesítik az itt lakókkal szemben. 

Brutális összegért kelhet el a Summit

A Twilight-filmek hozták meg a cégnek a sikert

2012.01.10 | Munkatársunktól400 millió dolláros áron vásárolhatja fel a Summit Entertainmentet a Lionsgate, aki ezzel a lépéssel a legnagyobb filmvállalatok között találhatja magát.

LEGO – A gyermekkor színes világa

Mai napig töretlen a kereslet a brand iránt

2011.12.28 | Kirschner DávidSok tonna műanyag, ezerkétszáz, éjjel-nappal működő fröccsöntőgép, egy sereg robot, precíz festő és csomagoló sor, sok automata szortírozó gép, és egy hatalmas elosztórendszer. Ez ma a LEGO gyár.

Történelmi csúcson a NeoFM

Idén novemberben az elmúlt két év legjobb számait produkálta a rádió

2011.12.22 | MunkatársunktólNovemberben átlépte a másfél milliós álomhatárt a NeoFM hallgatottsága a teljes népesség körében. Bochkorék is jól teljesítenek.

Adoptáció a sztárok világában

Egyre több híresség dönt az örökbefogadás mellett

2011.12.21 | Major ImolaAz elmúlt években egyre többször hallhatunk olyat, hogy hírességek gyermeket fogadnak örökbe. Vajon mi indítja a celebeket arra, hogy mások gyermekeit neveljék?

A VIVA TV-ben jártunk

Több mint zenetévé

2011.12.14 | Molnár GergelyHazánk piacvezető zenetévéjének budapesti stúdiójába látogattunk el. Megnéztük a díszleteket, a vezérlőt és beszélgettünk a vezetőkkel is. Exkluzív.

Pierrot lerántja a leplet új játékairól

Az Apple sikergépén játszhatók a világ népeinek táblás játékai

2011.12.13 | MunkatársunktólA díjnyertes produkciókkal büszkélkedő Private Moon Studios örömmel jelenti be új táblásjáték-sorozatának megjelenését.

Gotham City-ben elszabadul a pokol

Batman minden eddiginél kegyetlenebb ellenséggel néz szembe

2011.12.11 | MunkatársunktólA Christopher Nolan által megálmodott Batman filmek harmadik és egyben utolsó része lesz a jövő év nyarán mozikba kerülő The Dark Knight: Rises.

A függőségek társadalmi hatásai

Mindennek ára van

2011.12.03 | Kirschner DávidHazánk világszinten élen jár az alkoholfogyasztásban és a dohányzásban, pályakezdő fiataljaink a legborúlátóbbak európai szinten, és a hazai házasságok közel fele végződik válással. Hogyan függnek ezek össze?

A NeoFM Jótündére útra kel

Bochkor Gáborék is segítenek a nélkülöző gyermekeknek

2011.12.01 | MunkatársunktólA NeoFM nélkülöző családok gyermekeinek leveleit várja, amiket majd tolmácsol a Jótündér felé, hogy a rászorulóknak is boldogabb legyen az ünnep.

Kasszát robbantott a Breaking Dawn

A vámpírok itthon is beindították a mozik forgalmát

2011.11.22 | TrendmagazinAhogy szerte a világon, úgy itthon is tömegek masíroztak be a mozitermekbe a Kristen Stewart és Robert Pattinson által fémjelzett új Twilight filmre.

World Press Photo kiállítás Budapesten

Megrázó és lebilincselő képek

2011.10.15 | Major ImolaAz idei évben is hazánkba látogat a világ egyik legelismertebb sajtófotó versenyének kiemelkedő darabjaiból összeállított képtár. A 177 képet felvonultató tárlat a Néprajzi Múzeumban kapott helyet és október 30-ig megtekinthető.

Makovecz Imre életpályája

A 20. század egyik leghíresebb magyar építészétől búcsúzunk

2011.10.14 | Major ImolaMakovecz Imre több mint ötven éven keresztül gazdagított bennünket különleges művészi alkotásaival.

Kutyák százezrei kerülhetnek utcára?

Schobert Norbinak nem tetszik az ötlet

2011.09.26 | Nagy AnnaÉvről-évre egyre több kutya kerül utcára, majd onnan a menhelyekhez, akik azonban már egyre kevésbé bírják az üzemeltetést. Az ebadó lehet a megoldás?

Doktor House és Mr. Laurie

Az ember a szerep mögött

2011.09.11 | Molnár GergelyNemcsak rajongói, de utálói is akadnak a szarkasztikus doktor úrnak. Próbáljuk hát diagnosztizálni a váratlan sikert…

9/11 – Attól fogva más lett a világ

Tíz évvel ezelőtt történt

2011.09.10 | Kirschner DávidA tíz évvel ezelőtt történt három, összehangolt terrortámadás azon túl, hogy szembesítette a világot a szélsőséges radikalizmussal, alapjaiban változtatta meg a nyugati világ életét.

Party a gyógyulás jegyében

A Dokk Beach a Heim Pál Gyermekkórházért

2011.09.06 | Szabó AdriennA Dokk Beach, a Hajógyári Sziget egyik legnépszerűbb szórakozóhelye. Kicsiny hazánkban itt dobog az R’n’B szíve egész nyáron...

The show must go on

A televíziós showmanek és show-k világa

2011.09.06 | Kirschner DávidKik jelenleg a legnagyobb hírnévvel és befolyással rendelkező tévés showmanek? Megmutatjuk.

Botcsinálta tolvajok az Andrássy úton

Hat autót törtek össze menekülés közben

2011.08.30 | MunkatársunktólEgy tolvajbanda megpróbált betörni az Andrássy út egyik divatüzletébe, de a riasztó működésbe lépett, a bűnözők pedig menekülés közben 6 autót összetörtek.  Végül csak lekapcsolták őket.

Képregény adaptációs filmek

A legnagyobb képregények ma már a filmvásznon hódítanak

2011.08.17 | Kirschner DávidModern korunk egyik fő kulturális terméke a képregény. A szuperhősök kalandjait bemutató újságok milliókat, és nem csak fiatalokat befolyásolnak.

Egyre divatosabb zöldnek lenni

Környezetvédelem és energiatudatosság

2011.08.01 | Molnár GergelyManapság egyre népszerűbb – mondhatni trendi – a környezetvédelem hazánkban is. De mit tehet az egyén, ha tényleg fontos számára, hogy milyen bolygót hagy az unokáira?

Vennél szigetet Görögországban?

Már ötmillió forintnak megfelelő euróért bárki saját szigetet vásárolhat Görögországban

2011.07.30 | Hegedűs ÁdámA görögök akkora bajban vannak, hogy akár még szigeteket is értékesítenének, így növelve az állami bevételeket.

Mielőtt még elnökök lettek volna...

Amerikai elnökök, akik eredetileg egész más pályán indultak el

2011.07.19 | Szabó AdriennKicsit kutassunk az amerikai elnökök múltjában! Honnan indultak el, hogyan kezdték pályájukat, hogyan lettek az egész világ életét meghatározó elnökök?

Elhunyt Steve Jobs

Halálhírét a vállalat is megerősítette

2011.07.17 | Kirschner DávidElhunyt az Apple alapító-elnöke. Steve Jobst 2004-ben diagnosztizálták hasnyálmirigyrákkal, 2009-ben májátültetésen esett át, idén év elején pedig egészségügyi okok miatt pihenőre vonult, majd fél évvel később lemondott vezérigazgatói pozíciójáról. Az Apple atyja 56 éves volt.

Abortusz – Legalizált tömeggyilkosságok

A terhesség megszakítása a korábbi évszázadokban sem volt ismeretlen

2011.07.16 | Kirschner DávidJelenkorunk egyik legsúlyosabb morális, erkölcsi, lelkiismereti kérdése a művi terhesség megszakítás, ismertebb nevén az abortusz.

A felső tízezer – ki számít bele és ki nem?

Magyarország jól áll a régióban

2011.07.09 | Molnár GergelyAzt gondolhatnánk, nehéz meghatározni ezt a fogalmat, nehéz eldönteni pontosan ki tartozik ebbe a kategóriába és sokan elvont fogalomnak tekintik a „felső tízezer” kifejezést.

Álláskeresés Magyarországon

Lehetőségek, kihívások, trendek

2011.06.30 | Kirschner DávidMik a lehetőségek 2011-ben hazánkban, ha valaki állást keres? Milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy friss diplomásnak?

Juszt és Árpa leleplezésre készül

Állításuk szerint félmillió embert érint az ügy

2011.06.05 | MunkatársunktólA népszerű tévések olyan fogyasztói csoportok ellen kívánnak fellépni, amelyek szerintük 45 milliárd forintos kárt okoztak már az embereknek.