Trendmagazin

Igazi tőzsdecápa állt Trump mellé

Carl Icahn a Wall Street elsőszámú bankára

2015.08.10 | MunkatársunktólDonald Trump korábban többször megemlítette már, hogy amennyiben megválasztanák az Egyesült Államok elnökévé, akkor bankárokkal, tőzsdegurukkal töltené fel kormányát.

Obama kételkedik Trump győzelmében

Szerinte ismét demokrata elnöke lesz az Egyesült Államoknak

2015.08.06 | MunkatársunktólA republikánusok pillanatnyilag legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa vasárnap ismét támadta Hillary Clintont, ezúttal "kiterjesztve" támadását Bill Clinton ellen is.

Joe Biden fontolgatja az indulást

Szeptemberig döntenie kell

2015.08.02 | MTI/TMJoe Biden amerikai alelnök újra fontolóra veszi, hogy versenybe szálljon-e az elnökségért folytatott küzdelemben - közölték a hétvégén amerikai lapok.

Tízmilliókat mérgez a víz Kínában

A szegény tartományokban rendkívül rossz a helyzet

2015.06.26 | MTI/TMIAz ivóvízben található fluorid, arzén és jód körülbelül 50 millió embert mérgez a mai Kínában.

Összeállt Romney és Adelson

Királycsinálók

2015.06.20 | MunkatársunktólA Politico szerint Romney és Adelson egyesítették erőiket, hogy meggyőzzék az adományozókat, sorakozzanak fel a párt konzervatív versenyzői mögött. Így megakadályozhatják a bizonytalanságokból kialakuló botránysorozatot, ami szörnyű pusztítást végzett 2012­-ben.

George Pataki is ringbe száll

Videón jelentette be indulását

2015.05.29 | MTI/TMIGeorge Pataki, New York állam volt kormányzója is indul a Republikánus Párt elnökjelöltségéért.

Hillary Clinton hivatalosan elindul!

Ha most lenne a választás, minden republikánust legyőzne

2015.04.10 | MTI/TMIHillary Clinton egykori first lady, volt szenátor és egykori külügyminiszter vasárnap a közösségi médiában megjelenő videoüzenetében fogja bejelenteni, hogy indul a 2016-os amerikai elnökválasztáson - legalábbis a CNN szerint.

Minden harmadik magyar cégvezető nő

Derül ki a Bisnode friss kutatásából

2015.03.06 | MTI/TMIMagyarországon a cégvezetők 32 százaléka nő - derül ki a Bisnode új felméréséből. A legnagyobb cégek esetében már nem ilyen jó az arány.

Kaliforniában adóznak a legtöbbet

New Yorkból is komoly adóbevételek érkeznek

2015.02.12 | MunkatársunktólEgy friss tanulmány azt állapította meg, hogy adózás tekintetében Kalifornia a legdrágább állam az egész Egyesült Államokban.

Obama erősítené Amerika vezető szerepét

Megjelent a 29 oldalas dokumentum

2015.02.07 | MTI/TM„Nem az a kérdés, hogy Amerikának vezetnie kell-e, hanem az, hogy hogyan vezessen” – szögezte le Obama az Egyesült Államok világpolitikai szerepével kapcsolatban.

Nem isznak elég vizet a magyar gyerekek

A kritikusan alacsony vízfogyasztás különösen gyakori a túlsúllyal küzdő gyerekeknél

2015.02.04 | MTI/TM A legrosszabb a helyzet a 9-10 éves fiúknál: az ő esetükben tízből négyen a kritikus határérték alatt fogyasztanak vizet.

Megfejtették a repülő madár súlyának rejtélyét

Az új módszerrel a drónok finomlangolása is lehetséges lesz

2015.01.16 | MTI/TMMegfejtették a repülő madár súlyának rejtélyét amerikai tudósok, akik olyan érzékeny műszert fejlesztettek, amely röptében méri meg a madár szárnya által kifejtett erőt.

Az USA a világgazdaság motorja

Az Egyesült Államok vezető szerepe megkérdőjelezhetetlen

2014.12.08 | MTI/TMAz euróövezet és a nagy keleti felzárkózó gazdaságok növekedési lendületének kifulladásával ismét az Egyesült Államok lesz a következő években a világgazdasági növekedés első számú hajtóereje.

Lengyelek százezrei mennének Nyugatra

Többségük 35 évnél fiatalabb

2014.12.03 | MTI/TMMintegy 700 ezer lengyel biztosra veszi, hogy munkavállalás céljából jövőre kivándorol. Természetesen a fejlett nyugati országokba mennek.

Rolexet lopott a mentős

Nagyon ár alatt passzolta el a svájci órát

2014.11.15 | MunkatársunktólEgy mentős lopási ügye borzolja a kedélyeket Arizonában, aki a betegtől eltulajdonított Rolexet az Ebayen keresztül próbálta eladni. Gyorsan lebukott.

A sztárok legpocsékabb munkahelyei

A csirkepucolótól a bohócig

2014.10.31 | MunkatársunktólKépzelj el egy rettenetesen rossz munkahelyet, ahol sosem dolgoznál, de a karriered építése miatt mégis el kell vállalnod. Bizony gyakori dilemma ez sokak számára a mai világban, de azt talán kevesen hinnék, hogy több világhírű sztár is így kezdte.

Öt ország, ahol a legtovább él az ember

A listán három ország európai

2014.10.18 | MunkatársunktólAz egészségyügyi rendszer mellett a kultúra és az étkezési szokások is döntő szerepet játszanak abban, hogy melyik országban hány évig élnek a polgárok. Egy új kimutatás szerint Japán toronymagasan első.

Csúcson az illegális bevándorlás Amerikában

Texas egyre nehezebb helyzetben van

2014.10.11 | MTI/TMKét évtizede nem látott méreteket ért el a szeptember 30-ben lezárult amerikai pénzügyi évben a vízum nélküli kubai bevándorlás az Egyesült Államokban.

Országok, ahol megállt az idő

Lesújtó GDP adatok

2014.09.25 | MunkatársunktólRichard Lynn és Tatu Vanhanen sok vitát kiváltó kutatásai alapján az öt legkevesebb GDP-vel rendelkező országból négy Afrikában található. Gyenge oktatás és mindent átható korrupció a magyarázat.

Nagyon népszerű az online tévézés

A fogyasztók 75 százaléka néz hetente többször ilyen tartalmat

2014.09.15 | MTI/TMEgyre többen néznek tévét online, valós idejű adatátvitellel, amivel párhuzamosan világszerte visszaszorulóban van a hagyományos tévés műsorok nézettsége.

Kutatás igazolja a gazdagok boldogságát

Nem csupán boldogabbak, de a munkájukban is sikeresebbek

2014.06.30 | MunkatársunktólGyakran halljuk, hogy a vagyon nem tesz boldogabbá­, ám egy most megjelent kutatás pontosan ennek ellenkezőjét bizonyítja, miszerint a boldogság hányadosa szignifikánsan nő, amennyiben valakinek a vagyona növekszik.

A koncertipar menti meg a zenészeket?

Élet a a lemezipar összeomlása után

2014.05.15 | MTI/TMA koncertek, az élő zene háttere, motivációja nagyon megváltozott az elmúlt tíz évben, elsősorban a lemezipar összeomlásával összefüggésben. Erről a Music Hungary zeneipari konferencia egyik beszélgetésén volt szó Egerben.

Népszerűtlen Obama külpolitikája

Az amerikaiak unják a globális politizálást

2014.05.01 | MTI/TMAz amerikaiak nagy része annak ellenére is azt szeretné, hogy az Egyesült Államok csökkentse világpolitikai szerepvállalását, hogy most az ukrajnai válsággal kapcsolatban Washingtonnak éppen Moszkvával kell ismét szembenéznie.

A németeknél nagyon terjed az internet

Az okostelefon a tíz éven felüli gyerekeknél mindennaposnak számít

2014.04.29 | MTI/TMMajdnem minden tízéves használja Németországban az internetet, és az okostelefon az egyik legfontosabb kommunikációs eszköz a gyerekek körében egy hétfőn ismertetett felmérés szerint.

Kitálalt az amerikai maffiavezér lánya

Egy könyv az amerikai szervezett bűnözés megalapítójáról

2014.04.15 | MunkatársunktólAz önéletrajzi könyvével azonnal az érdeklődés középpontjába kerülő Sandra Lansky nagy lendülettel vágott bele életének elmesélésébe, miután megdöbbenve látta, hogy néhai édesapja, a hírhedt gengszter Meyer Lansky­, mennyire meghatározóvá vált a filmvilágban.

Viszi az adóhatóság az olasz sztár villáját

Az olasz rock királynőjének ügyvédje tagadja a csalás vádját

2014.04.07 | MTI/TMLefoglalta az olasz pénzügyőrség Gianna Nannini olasz rocksztár egyik toszkánai villáját és lovardáját, mert az adóhivatal 3,7 millió eurónyi adó elcsalásával vádolja. 

Beragadva az elefántcsonttoronyba

Mi számít kortársnak? Mi a hagyományos művészet?

2014.04.03 | Kocsis KaticaKortárs és hagyományos művészetek volt a mottója a Nemzeti Művész Klub legújabb háttérbeszélgetésének. A témafelvetés rendkívül izgalmas beszélgetést ígért, azonban a disputa sajnos igen hamar zátonyra futott.

Három év után felébresztik a robotot

Az űrszonda utasa 100 kilogrammos

2014.03.25 | MTI/TMMintegy két hónappal azt követően, hogy felébresztették a Rosetta űrszondát több mint két évig tartó hibernáltságából, robotja, a Philae számára is véget ér a téli álom: a szerkezetet pénteken keltik életre.

Robot tudósított a LA Times számára

A program rengeteg időt takarít meg

2014.03.18 | MTI/TMElőször jelent meg robot írta tudósítás online napilapban: a Los Angeles Times egyik hétfői cikkét olyan program generálta, amely földrengés esetén automatikusan készít rövid tudósítást.

A republikánusok már 2016-ra gyúrnak

Mindenki az Obama utáni időszakra szervezkedik

2014.02.26 | MunkatársunktólAz eddigi esélyesnek számító Chris Christie népszerűsége folyamatosan zuhan a körülötte kialakult botrányok miatt, így egyre több republikánus vezető kacérkodik a 2016-os indulással.

2014 legjobbnak ígérkező filmjei

Tíz alkotás, amire érdemes lesz figyelni

2014.02.03 | Munkatársunktól2015 a nagyívű kasszasikerek éve lesz, ám ez nem azt jelenti, hogy idén nem lesznek olyan kirobbanó alkotások, amiket mindenképpen meg kell nézni. Lássuk, milyen filmekre számíthatunk 2014­-ben!

Milliomosok az amerikai képviselők

Darrell Issa a leggazdagabb

2014.01.10 | MTI/TMAz Egyesült Államok fennállása óta most először fordul elő, hogy a kongresszus tagjainak több mint fele milliomos.

Osztriga és pezsgő megy a maffiánál

A szicíliai Palermo éttermei a szünnapokon sem üresek

2014.01.05 | MTI/TMA szicíliai éttermek asztalainál szerveződik újra a Cosa Nostra bűnszervezete - írta a La Repubblica olasz napilap vasárnap a maffiózók pezsgős, osztrigás "üzleti" lakomáiról közölt cikkében.

Görögország vezet a korrupcióban

AZ EU-n belül

2013.12.04 | MTI/TMAz Európai Unióban továbbra is Görögországban a legnagyobb a korrupció, a Transparency International Berlinben kiadott jelentése szerint.

Merre halad a játékipar?

A videojátékok szemet vetettek a kasszasikernek számító mozik piacára is

2013.11.30 | Kocsis KaticaA személyi számítógépek megjelenésével rohamos fejlődésnek indult a a videojátékok piaca is, és a szoftveripar a gazdaság egyik húzóerejévé vált. De hogyan is jutottunk el idáig? És merre tart most a fejlődés?

Elnézést, de ezt kivágjuk

A legdrágább kivágott jelenetek a filmtörténetben

2013.11.26 | MunkatársunktólNem egyedi eset, mikor egy már leforgatott filmből eltüntetnek bizonyos jeleneteket a vágószobában. Valójában nagyon is gyakori, hogy egy rendkívül drága jelenet a kukába kerül.

Kicsi a vállalkozói kedv Magyarországon

A kutatás szerint a magyaroknak mindössze 30 százaléka indítana saját céget

2013.11.18 | MTI/TMMég mindig a magyarok a legborúlátóbbak egy saját vállalkozás indításával kapcsolatban, az önfoglalkoztatás megítélése azonban javult valamivel a tavalyi évhez képest.

Felfújható koncertterem Japánban

A létesítménybe egyszerre 500 ember fér be

2013.11.11 | MunkatársunktólAmikor szörnyű dolgok történnek, a zenehallgatás segíthet újra jobb kedvre deríteni bennünket, hiszen segít az agyban felszabadítani a dopamint, ami egy jókedvért felelős hormon.

Amazónia esőerdői kipusztulhatnak

Az éghajlatváltozás miatt egyre gyakoribb szárazság

2013.10.22 | MTI/TMHosszú távon az esőerdők kipusztulását is okozhatja a globális felmelegedés Amazóniában, ahol az utóbbi harminc év alatt mintegy három héttel hosszabbodott meg a csapadékmentes időszak.

Az IT és a média uralja a felvásárlásokat

A legtöbb külföldi befektető az Egyesült Államokból, Németországból és Olaszországból érkezett

2013.10.18 | MTI/TMA vállalati felvásárlások és fúziók piacát 2013 első fél évében is az IT és a telekommunikáció, illetve a médiaszektor uralta Magyarországon.

Szociális pillangók a pókerben

A pókerjátékosokat igen sok tulajdonság jellemzi

2013.10.05 | Munkatársunktól„Ahhoz, hogy egy nagyot nyerj a pókerben, egy jókor elkövetett hibát kell elkövetned” - írják az interneten egy fórumban.  Vajon mennyi a mondat igazságtartalma?

Mitt Romney köszöni, jól van

Úgy tűnik, kiheverte a tavalyi elvesztett választást

2013.10.16 | MunkatársunktólMiután tavaly nem sikerült leváltania Barack Obamát, Mitt Romney kaliforniai otthonában, a családjával töltötte a kampány utáni hónapokat és a nyilvánosság felé szakított a politikával.

Egyre többet tévéznek a magyarok

Mennyit ülünk a doboz előtt?

2013.10.14 | MTI/TMÁtlagosan 4 óra 23 percet töltöttek az emberek a tévé előtt naponta az év harmadik negyedévében, két perccel többet, mint egy évvel korábban - derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból.

A 10 leggazdagabb amerikai

A Forbes legújabb összeállítása nyomán

2013.10.10 | MunkatársunktólIsmét Bill Gates lett az első a Forbes kimutatásában, akinek idén sikerült visszaszereznie a világleggazdagabb embere címet is a mexikói Carlos Slimtől. A Walton család tagjai ezúttal is ellepték lista élmezőnyét.

Kábítószerezés a kifutók mögött

Mondj rá nemet!

2013.09.26 | Boskovics BiankaEgyáltalán nem ritka esemény, ha valaki a divat világában drogokhoz nyúl, hisz nem felejthetjük el, hogy a fényhez rendszerint árnyék is társul.

Egyre többen félnek a netes kémkedéstől

A legtöbben bűnszervezetek visszaélései miatt aggódnak

2013.09.26 | MTI/TMA hazai internetezőknek csaknem fele tart attól, hogy internetes tevékenységét valamilyen kormányszerv megfigyeli és kétharmaduk tart bűnözők visszaéléseitől.

Kelet-Európa vagyonosodik?

Magyarországon tavaly csak kismértékben nőtt az eszközállomány

2013.09.25 | MTI/TMA globális pénzügyi vagyon 111 ezer milliárd euróra nőtt az Allianz "Globális Vagyonosodási Jelentése" szerint. Magyarországon tavaly csak kismértékben nőtt az eszközállomány.

Egyre több sorozatot nézünk

A sorozatok az 50-es 60-as években jelentek meg a televíziókban

2013.09.22 | Kocsis KaticaA sorozatok az utóbbi évtizedben virágkorukat élik: egyre több készül belőlük és egyre többen válunk a különböző szériák függőivé. De mitől váltak a sorozatok korunkban ennyire népszerűvé?

Poligámia a Madáchban

Beszámoló a sajtótájékoztatóról

2013.09.10 | Kocsis KaticaA Madáchban mindig nagy hangsúlyt fektettek a saját készítésű darabok megalkotására. A Csoportterápia és az Én, József Attila után most itt a legújabb ízig-vérig madáchos darab, a Poligamy.

Madonna ellenzi a szíriai háborút

Az Egyesült Államok ne háborúzzon Szíriában!

2013.09.09 | MTI/TMA világ legjobban kereső híressége állást foglalt Szíria ügyében, arra kérte az Egyesült Államokat, hogy ne háborúzzon Szíriában.