Trendmagazin

Mi újság a magyar filmmel?

Mit mondanak a szakértők?

2013.09.07 | Kocsis KaticaA WERK Film Akadémia filmfesztiválja keretében Réz András, Puzsér Róbert és Havas Ágnes próbálták megfejteni, hogy mi a helyzet a magyar filmmel.

Az NSA minden titkosítást feltört?

A 29 éves Edward Snowden hatalmas mennyiségű dokumentumot adott át az NSA és a GCHQ adatgyűjtési pro

2013.09.06 | MTI/TMA Guardian szerint az internetes tranzakciók magánadatainak védelmét szolgáló titkosítási szoftverek szinte mindegyikét sikeresen feltörték az amerikai és a brit kormányügynökségek.

Padlón a brit férfiak kalandvágya

Nem érdekli őket a veszély

2013.09.03 | MTI/TMA mai brit fiatal férfiak kevésbé kalandvágyók, mint apáik voltak, már csak azért is, mert gyengébb a fizikumuk - derül ki a brit St Andrews Egyetem tanulmányából.

Cápaketrec nélkül úszott 166 kilométert

53 órára volt szüksége hozzá

2013.09.03 | MTI/TMNégy kudarcba fulladt kísérlet után ötödszörre átúszta a Floridai-szorost cápaketrec nélkül Diana Nyad, aki szombaton vágott neki Kubából a 166 kilométeres távnak.

Az NSA netes cégeknek fizetett?

A Guardian az új információkkal kapcsolatosan érdeklődött a megnevezett cégeknél

2013.08.24 | MTI/TMAz amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) dollármilliókat fizetett több internetes óriáscégnek, hogy készségesen működjön együtt a PRISM elektronikus megfigyelési rendszer programjában.

Kasszasiker lehet A Wall Street farkasa

Amikor nincsenek határok

2013.08.11 | Boskovics BiankaA Wall Street egyértelműen New York és a pénz fizikai megtestesülésének szimbólumává vált. Könyvek, újságcikkek, filmek százai, ha nem ezrei taglalják jelentőségét, működését.

Növekszik a németek vagyona

A kölcsöneiket is egyre többen törlesztik Németországban

2013.07.29 | MTI/TMA németek igyekeznek szabadulni a hiteleiktől, és egyre több lekötött pénzt szabadítanak fel, és tesznek be bankszámlára. A likvid összvagyon 4992 milliárd eurós rekordértékre emelkedett.

Orchideát neveztek el Joe Bidenről

A szingapúri Nemzeti Orchideakertben már Nelson Mandeláról és Margaret Thatcherről elnevezett virág

2013.07.26 | MTI/TMOrchideát neveztek el Szingapúrban az Egyesült Államok alelnökéről, Joe Bidenről és feleségéről, Jillről.

Plezioszaurusz-maradványokat találtak

A csontvázakra egy felső tagozatos diák bukkant

2013.07.18 | MTI/TMRitkaságszámba menő csontokat találtak Alamaba államban, egy félreeső, használaton kívüli bányában.

Túlköltekezett Sarkozy a kampányban

Kezdhetnek takarékoskodni a pártban

2013.07.05 | MTI/TMNem fogadta el csütörtökön a francia alkotmánytanács Nicolas Sarkozy volt államfő 2012-es elnökválasztási kampányának végelszámolását, ami súlyos pénzügyi válságba sodorhatja a legnagyobb ellenzéki pártot.

Hírszerzés felsőfokon

Akik James Bond nyomdokain járnak

2013.06.30 | Boskovics BiankaAmióta világ a világ, azóta létezik a kémkedés fogalma. A titkos információszerzés elengedhetetlen volt és jelenleg is elengedhetetlen az országok számára. De milyen a valóság 007-es ügynökeinek élete?

65 éves Gálvölgyi János

Szépen sorban a legnagyobb kitüntetéseket is megkapta színészi képességei elismeréseként

2013.06.10 | Kocsis KaticaAz 1968-as Ki mit tud?-dal robbant be a köztudatba, azóta folyamatosan jelen van a színházi életben és a televízióban. Gálvölgyi János, a Madách Színház művésze hatvanötödik évét töltötte be.

Kína keményen adóztatná a luxust

Csökken a gazdaságuk, kell a plusz pénz

2013.06.28 | MunkatársunktólAz új gazdaságpolitikai reformok részeként lehetséges, hogy Kína az eddigieknél is több luxustermékre vet ki extra adót.

Kirabolták a Vertut Budapesten

Brutális támadás a luxusüzlet ellen

2013.06.19 | Horváth TamásSzerdán délután három óra körül ismeretlenek kirabolták az Andrássy út 31. alatt lévő Vertu Boutique-ot. A luxuskategóriás telefonokat árusító boltba berontó támadók az üzlet eladóját összekötözték és brutálisan megverték.

Világsztárok a nukleáris leszerelésért

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint Michael Douglas segítségével toborozták össze Hollywood

2013.06.16 | MTI/TMMorgan Freeman, Matt Damon, Naomi Watts és Alec Baldwin is szerepel további hollywoodi sztárok kíséretében a Global Zero érdekképviseleti szervezet nukleáris leszerelésért folyatott kampányának új videójában.

Obama romboló kibernetikát fejlesztene

Küszöbön áll a kibernetikai háború

2013.06.09 | MTI/TMAz amerikai elnök elrendelte a nemzetbiztonsági szervek vezetőinek, hogy fejlesztessenek ki olyan romboló kibernetikai képességet, amelyet - az ellenség figyelmeztetése után vagy anélkül - a világ bármely pontján be lehet vetni.

Korunk legfurcsább állásai

Vannak, akik nem a hétköznapi utat választják

2013.06.06 | Boskovics BiankaA legtöbb embernek, ha rákérdeznek a foglalkozására, nem kap meghökkentő reakciókat. Az alábbiakra azonban biztos sokan felkapják a fejüket.

A kínai hackerek újra akcióba lendültek

A kibernetikai kémkedés egy jövőbeni konfliktusban csökkenti az amerikai haditechnikai fölényt

2013.05.29 | Pogár Demeter/MTI/TMKínai hackerek fértek hozzá a legérzékenyebb és legfejlettebb technikát képviselő amerikai fegyverrendszerek terveihez - közölte kedden a The Washington Post.

Egyre több a betörés Cannes-ban

Botrány a filmfesztiválon

2013.05.21 | Venczel Katalin/MTI/TMBetörtek egy kínai filmmágnás lakosztályába a 66. cannes-i filmfesztiválon. A befolyásos producer nyíltan bírálta a francia hatóságok "arroganciáját" és a Franciaországban eluralkodott rossz közbiztonsági helyzetet.

NYC büntetné a replikák vásárlóit

Akár börtön is járhat hamisított termék megvásárlása után

2013.05.10 | MunkatársunktólHa New York egyik képviselőnője által benyújtott tervezetet elfogadják, büntethető lesz a hamisított áruk vásárlása az amerikai metropoliszban.

Berlusconit másodfokon is elítélték

A vád szerint Berlusconi vállalata összesen 280 millió eurót keresett feketén.

2013.05.09 | MTI/TMA milánói fellebbviteli bíróság szerdán megerősítette az úgynevezett Mediaset-per első fokú ítéletét, amelyben adócsalás vádjával tavaly négy évre ítélték Silvio Berlusconit.

Özönlenek Kínából a hamis kacatok

A hamisítás üzletága ráadásul évről évre nő

2013.04.24 | MTI/TMHamis tojás, hamis iPhone, hamis IKEA-bolt - szinte mindent másolnak Kínában, ahonnan a világon elkobzott összes hamisított termék 67 százaléka származik.

Levédethetőek az emberi gének?

A szabadalmak becslések szerint az emberi genom mintegy 40 százalékát fedik le

2013.04.15 | MTI/TMAz amerikai legfelsőbb bíróság hétfőn megkezdte a Myriad Genetics Inc. által levédetett emberigén-szabadalmak jogossága ügyének tárgyalását.

A Föld legveszedelmesebb országútjai

Te végigmennél rajta?

2013.04.15 | Boskovics BiankaAutósok, motorosok, buszosok, biciklisek, fokozott figyelem! Filmbe illő jelenetek helyszínei következnek!

Putyin bevallott vagyona igen szerény

A nyilatkozat nem említi meg a milliós értékű karórákat

2013.04.12 | MTI/TMAz orosz államfőnek szerény a vagyona: egyebek között két moszkvai lakása és három orosz gyártmányú gépkocsija van - ez derült ki a Kreml honlapján pénteken közzétett jövedelem- és vagyonbevallásból.

Magyar nyert az amerikai versenyen

A GyroSet fejmozgás érzékelésével irányítja a végtagjaikat mozgatni nem tudók kommunikációját

2013.04.12 | MTI/TMJuhász Márton GyroSet nevű, a mozgásképtelenek kommunikációjának és közlekedésének segítésére kifejlesztett rendszere lett az egyik győztese a szilícium-völgyi Singularity University versenyének.

Lebukott a pénzét rejtegető miniszter

Cahuzacot kedden délután hallgatta ki az ügyészség

2013.04.03 | MTI/TMTöbb hónapi tagadás és rágalmazási perek után kedden közleményben ismerte el Jérome Cahuzac, volt francia költségvetési miniszter, hogy rendelkezett eltitkolt külföldi bankszámlákkal.

Csalók használták fel Klapka nevét

Az átverők aranyszállítmányra ígértek 35 százalékos hasznot

2013.03.18 | MunkatársunktólKlapka György a nyilvánosság segítségével építette fel ma már országszerte ismert aranyüzletét, ám az üzletember sosem gondolta volna, hogy túlzott ismertsége kapcsán bűnözők használják majd fel nevét.

XVI. Benedek visszavonul

Váratlan döntés

2013.02.14 | Molnár GergelyHírügynökségi értesülések szerint, még a közeli munkatársait is meglepte a Szentatya lemondása, amely a bejelentés napján a vezető hírek között szerepelt világszerte.

Színek genetikája

Őseink nyomában

2013.01.26 | Boskovics BiankaAz újév beköszöntével az emberiség egy új lépést tett a megválaszolatlanok és ismeretlenek rengetegében. A felfedezést egy lengyel és holland kutatókból álló csoport fáradhatatlan munkájának köszönhetjük.

A jegesmedvékért küzd a Coca-Cola

A klímaváltozás veszélyeire hívnák fel a figyelmet

2013.01.23 | MunkatársunktólAz északi-sarkvidéki jégfelület folyamatos csökkenésének megállításáért fogott össze a Coca-Cola és a WWF.

Hárman kapták meg a Domján Edit-díjat

Trokán Nóra, Mészáros Sára és Csonka Szilvia vehette át a kitüntetést

2013.01.10 | Kocsis Katica2012-ben ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját a Domján Edit-díj, aminek alkalmából három színésznőt is díjaztak.

Putyin: 2013-ban bevezetjük a luxusadót

Menekülnek az egykulcsos adótól

2012.12.22 | Munkatársunktól2013 első felében megvalósítják a luxusadó tervét Oroszországban. Az adót sok más egyéb között a nagy értékű ingatlanokra és luxusautókra is kivetik majd - ezt Vladimir Putyin orosz elnök jelentette be idei évértékelő beszédében.

Brüsszel rendhagyó karácsonyfát állít

A hitbéli tolerancia nagy érték számukra

2012.12.17 | Boskovics BiankaNyugat-Európa modern. Azt, hogy mennyire, Belgium szívében, Brüsszelben kiváltképp érzékelni lehet.

Példát mutatnak a hollywoodi hírességek

A jótékonyság nem foglalkozásfüggő

2012.12.12 | Boskovics BiankaSokan úgy hiszik, a színészek, zenészek, televíziós arcok élete az öncélú magamutogatáson kívül nem sokból áll. Ennek ellenére nem egy ismert ember tesz tanúbizonyságot felelősségérzetéről, önzetlenségéről, és segíteni akarásáról.

Idén is jótékonykodik a VIVA Tv

10 éves a VIVA Teleton!

2012.12.07 | Bánhidi DóraDecember 15-én és 16-án ismét sor kerül a zenetévé ismert jótékonysági élő műsorára, amellyel idén is a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikát szeretné támogatni. A kampányhoz a Trendmagazin is csatlakozott.

Télapó itt van

Ki is az a Mikulás?

2012.12.06 | Boskovics BiankaReggel ezüstös, este arany fénnyel csillogó utcák, magasztos dallamok, csípős szél kíséri adecemberi utcákon sétálókat. Azonban a jóságos Mikulás alakja nem mindig élt így a köztudatban.

Sci-fi az űrkutatás vásznán

Tudomány és Tatuin

2012.11.25 | Boskovics BiankaA Csillagok háborúja jelentős fejezete a filmtörténelemnek, több millió embert ültetett a mozivásznak elé világszerte. Rajongók, figyelem: nemrégiben amatőr csillagászok meglepő felfedezést tettek!

Nagy zuhanás előtt a részvénypiacok?

Ha Obama nem lép, leminősíthetik Amerikát

2012.11.10 | MTI/TM/CNN/CNBCBarack Obama újraválasztása sokkolta a pénzpiacokat, a befektetők attól tartanak, hogy Amerika problémái miatt akár az egész világ recesszióba süllyedhet.

Michelle Obama kontra Ann Romney

Vezető politikusokat pártfogolnak

2012.11.06 | Boskovics BiankaA mondás szerint minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll. Ámbár nem tudhatjuk, hogy Barack Obama és Mitt Romney sikerének esetében igaz-e a közhely,  az viszont tény, hogy mindkét hölgy lenyűgöző energiával támogatja házastársát. 

Kozsótól lopott Lady Gaga?

Dollármilliós per indulhat

2012.10.26 | MunkatársunktólAz Ámokfutók együttes frontembere nem kevesebbet állít, mint hogy Lady GaGa tőle lopta Paparazzi című slágerének néhány sorát, ezért akár perelni is hajlandó az amerikai énekesnőt.

Obama vagy Romney nyerte a vitát?

A Fox News szerint a moderátor Obamának kedvezett

2012.10.17 | MTI/TMAz amerikai konzervatív média értékelése szerint a moderátor részrehajlóan vezette az elnökjelöltek második televíziós vitáját, és nem egyértelmű, hogy a republikánus Mitt Romney alulmaradt a szópárbajban.

Csodatehén Új-Zélandon

Tejfehérje allergiások, figyelem!

2012.10.14 | Boskovics BiankaNemrégiben új tudományos áttörést ért el egy új-zélandi kutatócsoport: génmódosítással olyan szarvasmarhát hoztak létre, amely allergénekben szegény tejet ad.

A tanulóképes web a jövő?

A világ hatalmas mobilkommunikációs robbanás előtt áll

2012.10.10 | MTI/TMAz internet jövőjéről és a mindennapi életünkre gyakorolt hatásáról tartott előadást az ELTE BTK hallgatóinak szerdán Budapesten Scott Rubin, a Google és a YouTube kommunikációs igazgatója.

Új 3D-s űrkamera készül

Európa és az Egyesült Államok összefogott

2012.10.07 | Boskovics BiankaAz Európai Űrügynökség és a NASA közös projektbe kezd. Egy egyedülálló ötlettől vezérelve szeretnének több információt kapni az űrről.

Az internet a vadnyugathoz hasonlít?

Rob Wainwright szerint igen

2012.10.05 | MTI/TMAz internet jelenleg leginkább a vadnyugathoz hasonlítható az Europol igazgatója szerint. Rob Wainwright pénteken a kiberbűnözésről tartott előadást a Budapesten rendezett kétnapos kibertér-konferencián.

Obama Romney-t támadja a vita után

Az első vitát egyértelműen Romney nyerte meg

2012.10.05 | MTI/TMEgy nappal az amerikai elnökjelöltek első tévévitája után a hivatalban lévő elnök, Barack Obama és kampánystábja tisztességtelen magatartással vádolta meg a republikánus kihívót, Mitt Romney-t.

Egységesítenék az EU piacait

Az Európai Bizottság átfogó akciótervet készített

2012.10.04 | MTI/TMMélyítené az uniós piac egységét tizenkét újabb intézkedéssel a szerdán elfogadott, úgynevezett második egységes piaci akciótervvel az Európai Bizottság.

Szerdán összecsap Obama és Romney

Obama még mindig vezet, de egyre szorosabb az állás

2012.10.03 | MTI/TMBarack Obama és Mitt Romney első televíziós vitáját helyi idő szerint szerda este rendezik meg a Denveri Egyetemen. A vitát megközelítőleg 50 millió amerikai látja majd, mindkét jelölt óriási energiával készül.

Megnyílt a World Press Photo 2012

A WPP 2012-es pályázatára 124 ország 5247 fotográfusától érkeztek felvételek

2012.09.28 | MTI/TMMegnyílt a World Press Photo 2012 pályázat legjobb képeit felvonultató kiállítás csütörtök este a Néprajzi Múzeumban, ahol a látogató a 2011-es év emlékezetes pillanatait megörökítő 167 képpel találkozhat.