Trendmagazin

A világ legbefolyásosabb emberei

A TIME idén is elkészítette a százas listát

2011.06.03 | Kirschner DávidA világ talán legismertebb amerikai hetilapja, a TIME Magazine minden évben készít egy listát az adott év száz legbefolyásosabb emberéről a közéletben, gazdaságban és politikában. 

A virtuális és a fizikai harca

Az e-könyvek piacának alakulása

2011.05.28 | Kirschner DávidAmióta a könyvnyomtatás az 1400-as években megjelent, szó szerint megváltoztatta a világot. De vajon hozhatnak-e a különféle mobileszközökön milliószámra megjelenő elektronikus könyvek a nyomtatáshoz hasonló forradalmat?

Megdőlhet a Strauss-Kahn elleni vád?

DSK szabadon távozott a bíróságról

2011.05.19 | TRENDMAGAZINDominique Strauss-Kahnt szabadlábra helyezte az ügyészség, miután több hazugságon is rajtakapták azt a szobalányt, aki korábban feljelentette. A guineai bevándorló egyszer már hazudott nemi erőszakról, ráadásul személye összefüggésbe került az alvilággal is.

Egy igazán exkluzív tudósítás

2011 a földrengések éve lesz?

2011.05.16 | Molnár GergelyMég csak az év felénél járunk, de máris volt több nagy földrengés is világszerte. Japán és a Távol-Kelet más része is érintett volt, sőt Magyarországon is volt egy kisebb rengés idén.

A leggazdagabb sztárpárok

Az évente megjelenő Sunday Times Rich List kiadványából szemezgettünk

2011.05.11 | MunkatársunktólA Sunday Times idén is elkészítette a leggazdagabb angolokról szóló kiadványát. Számos világszerte ismert személy található a listán, mi most azonban a legsikeresebb sztárpárokat vesszük górcső alá.

A gyémántok különös világa

A világ legdrágább drágakövéből annyi van, mint a grafitból

2011.05.10 | Kirschner DávidA világ leggazdagabb gyémánt bányái Dél-Afrikában találhatóak. A világ gyémánt piacát gyakorlatilag egyetlen dél-afrikai család tartja kézben, a titokzatos Oppenheimerek.

Támadnak a lesifotósok

Mint a kullancsok

2011.05.05 | Molnár GergelyA népszerűségnek ára van. Ha valaki ismerté válik, például egy sikeres film vagy TV műsor szereplőjeként, nemcsak a sztárvilág csillogó oldalával találkozhat, hanem a hátrányait is megismerheti.

A holokauszt

Amikor egy egész népet akartak kiirtani

2011.04.15 | Kirschner DávidA történelem számos borzalmas példát szolgáltat arra, hogy milyen amikor faji alapon történtek vérengzések, de különösen a huszadik század vált a történelemben a genocídiumok évszázadává...

A szerencsejátékosok világa

Egyszer fent, egyszer lent

2011.04.01 | Szabó ZsoltMíg régen a tehetősebb rétegek, az úri világ kedvtelése volt a kaszinózás, manapság főként az átlagemberek szórakozása. 

Hazánkban több millió ember nem olvas

A magyarok szabadidő-töltési szokásai

2011.03.24 | Kirschner DávidEgy felmérés szerint a brit fiatalok a mindennapi kommunikációjuk során csupán nyolcszáz szót használnak – ezzel szemben az angol alapfokú nyelvvizsgához négyezer-ötszáz szó szükséges. 

Mi történik 2012 végén?

Világvége, a nagy semmi vagy korszakváltás?

2011.03.17 | Kirschner DávidA 2012-es évben bekövetkezendő világvégével kapcsolatos hipotézisek, felfogások már csak a dátum közeledtével is egyre időszerűbbek...

Sátánizmus, üzletszerűen

Marilyn Manson pályafutása

2011.03.05 | Kirschner DávidAz egykori szexszimbólumtól és egy kegyetlen sorozatgyilkostól kölcsönözte nevét Marilyn Manson, aki kétségtelenül korszakalkotó figura – sajnos. 

A Dior felfüggeszti vezető tervezőjét

Gallianot letartóztatták?

2011.03.03 | Szabó AdriennA brit divattervezőt, John Gallianot, múlthét csütörtökön Párizsban letartóztatta a francia rendőrség, mert egy párra antiszemita megjegyzéseket tett és állítólag meg is támadta őket.

Idén 83 éves az arany szobrocska

Az Oscar-díj története

2011.02.25 | Kirschner DávidIdén február 27-én fogják átadni az Akadémia Díját, ezúttal nyolcvanharmadik alkalommal. A kis arany szobrocska nem csak Hollywood, hanem a kiemelkedő színészi teljesítmény szimbóluma is már közel száz éve.

Lakkruhás félbolond vagy kultikus hős?

2012-ben visszatér a sötét lovag

2011.02.21 | Molnár GergelyBruce Wayne, azaz Batman az egyik legérdekesebb szuperhős, annak ellenére, hogy semmilyen különleges képességgel nem rendelkezik. De vajon mindenki így gondolja? Puzsér Róbert filmszakértő egészen biztosan nem.

Ronaldo elfáradt

A futballsztár hétfőn jelentette be visszavonulását

2011.02.17 | Kirschner DávidA futballban a harmincas korosztály már veteránnak számít, de valóban ki is fáradnak ekkorra a játékosok. A „Fenomén” becenévre keresztelt labdarúgó idén szeptemberben lesz 34 éves.

Vér, verejték és luxus

A BBC által fémjelzett sorozat

2011.02.13 | Molnár GergelyA brit közszolgálati televízió, a BBC ismét bebizonyította, hogy saját gyártású dokumentumfilm sorozatai a verhetetlen kategóriába tartoznak. A szóban forgó sorozat nálunk, a Spektrum Tv-n Luxuscikkek pokla címen fut.

Schwarzenegger ismét a csúcsra tör?

Beindul-e újra a tartalék áramkör?

2011.02.07 | Molnár GergelyKétségtelenül egyedi figura, testépítő bajnok, filmsztár, üzletember, kormányzó. Kevés ember van a világon, aki ne ismerné a nevét. Minden valamire való edzőteremben van róla legalább egy poszter. 

Kína lesz a világ legnagyobb luxuspiaca

A felemelkedő középosztály egyre többet költ luxustermékekre

2011.02.05 | Oroszvári PéterKína lesz a világ legnagyobb luxuspiaca 2020-ig a gazdaságának robbanásszerű növekedésének köszönhetően – és mert a felemelkedő középosztály a pénzének egyre nagyobb szeletét fordítja luxustermékekre. 

Ki keres 46 milliárd forintot egy évben?

Hollywood-i keresetek TOP 40

2011.02.03 | Kirschner DávidA Vanity Fair idén is összeállította a tavalyi, 2010-es évben legjobban kereső Hollywood-iak listáját. A lista sztárok, rendezők, producerek gázsijait tekinti át...

Ted Williams csodasztorija

Egyszer fent, egyszer lent

2011.01.20 | Szabó AdriennEgy ember élete egy szempillantás alatt megváltozhat. Van, akinek jó, van, akinek rossz irányba. Sokan bizony a csúcsról is könnyen eljutnak a legmélyebb pontra; míg mások pont fordítva. Ilyen Ted Williams is, aki, hogy is mondjam, mázlista.

Górcső alatt a televíziós hírműsorok

Aki híreket szeretne nézni, van választási lehetősége

2011.01.14 | Molnár GergelyHála a sok különböző kereskedelmi és közszolgálati csatornának, manapság már több hírműsor közül is válogathat az információ éhes néző. Az esti híradók jelentősége ugyan csökkent az Internetnek köszönhetően, mi azonban mégis górcső alá vettünk négy hírműsort…

Bemutatkozik a Fix HD

Interaktív útmutató

2011.01.06 | Molnár GergelyNemrég egy új TV adó került be a szolgáltatók kínálatába, önmagukat általános tematikájú csatornaként határozzák meg. Friss, fiatalos, új. Ismerjük meg meg a Fix HD-t... Napjainkban nem ritkaság, hogy egy új csatorna indul. 

Népszerű gyilkosok – A drogok világa

Kábítószerek napjainkban...

2011.01.04 | Kirschner DávidSzinte nincs olyan ember a világon, aki valaha ne hallott volna bizonyos drog fajtákról, vagy esetleg ne találkozott volna velük. A nyugati világban a huszadik század második felében terjedtek el, valójában az emberiség különféle célokból mindig is élt tudatmódosító szerekkel.

Csillogás, kicsiben – A tinisztárok világa

Cikkünkben betekintünk a gyermeksztárok világába

2010.12.02 | Kirschner DávidNapjainkra a gyerekek többé nem autóversenyzők, űrhajósok akarnak lenni, vagy édesapjuk csodált hivatását akarják majd követni, hanem híresek, gazdagok és szépek akarnak lenni. Egyszóval: sztárok. Cikkünkben a celeb-jelenségen keresztül foglalkozunk a gyermeksztárok világával.

Tini-trend – A fiatalok kultúrája

A fiatalok szórakozási kultúrája és ami mögötte van

2010.09.27 | Kirschner Dávid"Ezek a mai fiatalok" - gyakran hallott, gyakran hangoztatott szállóige, mely nem új keletű. Minden időszakban mást és mást jelentett az idősebb generáció számára, az akkor élő ifjúságra vonatkoztatva. 

A 8 éves művész zseni

Kieron Williamson tájképeket fest

2010.09.20 | Molnár GergelyKieron Williamson egy nem mindennapi angol kisfiú. Jelenleg ő Nagy-Britannia leghíresebb fiatal művésze, pedig még csak 8 esztendős. Az angol sajtóban csak Mini Monet-nak becézett fiú képei meglepő sikerrel szerepelnek a különböző kiállításokon.

Megújul az egykori MTV-székház

Hamarosan nekilátnak az épület felújításának

2010.08.24 | Molnár GergelyEbben az épületben - ami eredetileg Tőzsdepalotának épült - működött több mint ötven évig a Magyar Televízió a 20-21. század fordulóján a történelmi Lipótváros szívében. Vajon mi lesz a sorsa ennek az évszázados épületnek?

Augusztus 20 - Red Bull Air Race nélkül

Jövőre sem lesz Air Race, de nem csak nálunk, az egész világon sem

2010.08.20 | MunkatársunktólIdén augusztus 20-án elmarad az évek óta megszokott Red Bull Air Race verseny. A Nemzeti Közlekedési Hatóság még az előző hónapban utasította el a szervezők kérelmét. Megkérdeztük erről az utca emberét.

Omega másolat, (majd)nem eredeti Nike

A márkahamisítók világa

2010.08.10 | Molnár GergelyHogy miért éri meg - tisztességtelen módon - jól csengő, ismert márkanevek alatt futó termékeket hamisítani? Gondoljunk csak bele, mennyi költséget lehet megtakarítani a reklámon, a fejlesztésen vagy éppen a minőségen. Kereslet mindig van az eredetinek látszó termékekre...

Árvíz – Összefogás a katasztrófa után

Sokan segítségre szorultak, megmozdult az ország

2010.08.01 | Molnár GergelyIdén hatalmas katasztrófa érte hazánkat, az árvíz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okozta a legtöbb kárt, a Bódva, a Sajó, a Hernád és más folyók áradása miatt több ezer embernek kellett elhagynia otthonát, több száz ház dőlt össze vagy vált teljesen lakhatatlanná.

A nyersanyagpiac és a válság

Megnéztük mi történt az arany, a kőolaj és a földgáz piacán az elmúlt években

2010.07.16 | Molnár GergelyMindenki számára egyértelmű, hogy bizonyos nyersanyagok világpiaci árának változása globális hatással van a gazdasági folyamatokra, illetve életünk egyéb területeire is. Ugyanakkor ez az állítás fordítva is igaz, a gazdasági világválság a nyersanyagpiacot is alaposan megbolygatta, a krízis okozta hatás eltérő és meglepő.