Trendmagazin

Dolce & Gabbana 2011 - reklámfotók

Domenico Dolce és Stefano Gabbana reklámfotói

2011.02.18 | Szabó AdriennSokszor megállapítják, hogy egy és ugyan azon szülőktől származó gyerkőcök olykor teljes mértékben különböznek egymástól. Domenico Dolce és Stefano Gabbana pedig alátámasztja az állítást.

A Golden Globe ruhakölteményei

2011, Golden Globe és a legek

2011.02.11 | Szabó AdriennAz idén is láthattunk szebbnél szebb és mellette botrányosabbnál botrányosabb ruhakölteményeket az Arany Glóbusz átadásán. Idő is kellett, míg kihevertük a látottakat, végighallgattuk a kritikákat.

Tom Ford rendkívüli karrierje

Aki maradandóan változtatta meg a divatot

2011.01.22 | Kirschner DávidEllentmondásos, de kiemelkedő, improvizatív és mégis, megfontolt brandépítő üzletember. Tanult művészettörténetet, szerepelt reklámfilmekben, s mielőtt befejezte volna a belsőépítész iskolát, rájött, hogy a divat az élete. A Guccinál töltött évek hoztak neki szakmai sikert. 

Őrült cipők a nagyvilágból

Extrém lábbelik

2011.01.10 | Szabó AdriennMinden őrült tervező előbb, vagy utóbb cipőtervezésbe kezd, nem is akármilyen módon. Nos, hogy ezek képesek fából vaskarikát alkotni, az is biztos, mert amiből kihozzák az ultramagassarkú csodákat, az nem semmi. 

A szunnyadó vulkán ébredezik!

A Jimmy Choo felébreszti 9 éve szunnyadó ágát

2010.12.30 | Szabó AdriennTudtam, hogy ezzel a címmel mindenki azonnal rákkattint, hogy „Te jóságos szent férficipő, mi történt?!”. Hogy mi történt? – 9 éves szunnyadás után a Jimmy Choo, 2011 őszén újra férfi kollekcióval kedveskedik! Megijedtetek mi?

Cartier – Csodaország a jég szívében

Szívbemancsoló foltos kis tappancsoló

2010.12.26 | Szabó AdriennEgyszer volt hol nem volt, egy csoda született Franciaország szívében, úgy hívták: Cartier. A világhírű cég most különleges gyémánt ékszereket, bőrkiegészítőket és táskákat dobott a piacra, és mindehhez egy lenyűgöző reklámkampányt is készített, amelynek középpontjában egy kölyök leopárd áll.

D&G 2010 őszi-téli kollekció

Téli álom a D&G-vel

2010.12.20 | Szabó AdriennHull a hó és senki sem fázik, ha ruhatára csupa-csupa D&G-ben játszik. A hópelyhek hangulatosan hullnak a D&G őszi-téli kollekcióját bemutató honlapon. Ez, a kellemes feeling árad minden darabból. 

Kiegészítők a fagyos téli napokra

Melegen ajánlom!

2010.11.25 | Szabó AdriennSál, sapka, kesztyű! – hangzik el az egyik legismertebb mondat a szülők téli szótárából. Ez, az a tökéletes együttes, amit már ki sem kell egészíteni a ’vedd fel’ paranccsal, mindenki érti miről is van szó. Ám sajnos sok fiatal megfeledkezik ezeknek a fontos kiegészítőknek a viseléséről.

Napszemüvegek a Maybachtól

1550 és 2150 dollár között kaphatók a szemüvegek

2010.11.21 | MunkatársunktólA nagynevű autógyártó, a Maybach is belép a divat világába, hiszen saját tervezésű napszemüvegeket jelentet meg. A Maybach autók páratlan és összetéveszthetetlen dizájnja a szemüvegeken is felismerhető.

Az Ermenegildo Zegna szalonban jártunk

Önbizalom vására

2010.11.12 | Hack SáraAz Andrássy út pénteki forgatagában loholva ritkán érünk rá gyönyörködni a szebbnél szebb üzletek kínálatában. Az Ermenegildo Zegna impozáns kirakata azonban óhatatlanul megállít egy pillanatra, s ez a másodpercnyi pausa elegendő annak felismerésére, hogy a nagybetűs Divat legfelsőbb régióiba érkeztünk. Belépünk.

A Louis Vuitton új kollekciója

Fotók egy kellemes napról a Louis Vuitton Monogram Empreinte kollekcióval

2010.11.08 | Szabó AdriennA Louis Vuitton tervezői csapata egy új kollekcióval robbant be a divat világába, amely a Monogram Empreinte nevet viseli. A 2010/2011-es őszi-téli kollekció nagyon változatos, a táskák formavilágát tekintve. Idén egy, a cégtől új bőrmegmunkálási technikával álltak elő; a dombornyomás irányával játszottak, mellyel ismét egyedit alkottak.

Őszi trend-túra Cipőországban

az Andrássy úti Gold szalonban jártunk

2010.11.03 | Hack SáraHa a cipők megszállottjai vagyunk és szeretnénk akár csak néhány perc erejéig az Oscar gálák főszereplőinek bőrébe bújni, feltétlenül látogassunk el az Andrássy úti Gold szalonba, ahol a leghíresebb designerek darabjai mellett megismerkedhetünk az őszi trendekkel is.

Advertising Campaign 2010 – válogatás

Gengszterek, dívák és finom hölgyek nyomában

2010.11.01 | Szabó AdriennAz idei év reklámkampányai mind híres-nevezetes alakokra épülnek, Al Capone, Bonnie és Clyde és a fiktív Corleone család. Sok a közös bennük, de legfőbb vonásuk, hogy a ’40-es, ’50-es évek életét megszínesítő személyekről beszélünk. Most a luxusmárkának hála, a bőrükbe bújhatunk. 

Divat a Wild Life jegyében

Roberto Cavalli 2010 őszi kollekció

2010.10.10 | Szabó AdriennAz idei év során is állati kollekcióval robbant be a Roberto Cavalli. A szó legszorosabb értelmében állati a kollekció, ugyanis a fő minta a leopárd, a tigris, a zebra és a bűvös Cavalli kígyó. A másik irányzat -a többi céghez hasonlóan – a military, melyet Mr. Cavalli a sajátos, egyedi stílusában készített el. 

A tökéletes férfi – Az öltöny kultúrája

Idei őszi-téli öltöny és kiegészítő trendek

2010.10.07 | Kirschner DávidA stílus az önkifejezés sajátságos módja - a nyelvben, írásban, és nem utolsó sorban a megjelenésben képes olyan egyedivé válni, akár az ujjlenyomat. A férfiak számára az öltözködésben közel két évszázada az egyik legkifejezőbb az öltöny. 

A Chanel divatház története

1909-ben nyílt meg az első Chanel üzlet Párizsban

2010.09.30 | Ispán LauraA Chanel divatház létrejötte egyértelműen Gabrielle “Coco“ Chanel nevéhez fűződik. Egyszerű varrónői pályafutása hatalmas divatbirodalomban vált teljessé. Ezt a folyamatot mutatja be a nem régiben elkészült film, melynek címe „Coco Chanel“.

Limitált kiadású Naomi Campbell pólók

A Dolce & Gabbana jelentette meg a kollekciót

2010.09.16 | Zuba TamásNaomi karrierjének 25 éves évfordulóján egy limitált kiadású póló kollekciót jelentetett meg a Dolce & Gabbana.

Őszi-téli kollekció összegző

2010 őszi fashion lesson

2010.09.07 | Szabó AdriennAz idei fall-winter kollekciók legjellemzőbb anyagai a szőrme, az irha, a selymek, a bársony, a csipke és még sorolhatnánk hány féle textília. Ezeknek a különböző mintázatú és színű keverékeivel játszottak a tervezők.

Magyarországi divatkultúra

Hazánkban a rendszerváltás óta a divatvilág is komoly változásokon ment keresztül

2010.09.04 | Kirschner DávidVáltozott-e, és ha igen, miben a magyar öltözködési kultúra az elmúlt évtizedekben? Mit jelent ma Magyarországon a divat, és jellemző-e egyátalán honfitársainkra a divat orientáltság? A huszonegy éve bekövetkezett rendszerváltás a politikai szabadság mellett sok egyéb tekintetben is újat hozott...

Az ékszercipő: 34 milliós tűsarkú

A Borgezie ház minden egyes darabját lábra szabottan készíti

2010.09.02 | Ispán LauraA Borgezie ház megalkotta az „örökkévaló gyémánt tűsarkú“- ként aposztrofált cipőt. Minden cipő pár a Borgezie ház aranyműveseinek lelkiismeretes kézimunkájával készül arany vagy platinum felhasználásával, pazar módon beborítják 2200 csillogó gyémánttal, melyek együttes súlya 30 karátot tesz ki. 

Ralph Lauren - a konzervatív luxusmárka

A márka a divatvilág meghatározó szereplője

2010.08.26 | Kirschner DávidRalph Rueben Lifshitz. A nehezen kiejthető név első hallásra a legtöbbeknek nem igazán üzen bármit is. Viszont ha azt halljuk: Ralph Lauren, máris a divatvilág egy olyan, negyven éve töretlenül progresszív divat márkája jut eszünkbe, amely mindeddig a konzervatív luxus megtestesítője volt.

A Gucci márkacsalád története

Az egyik legkeresettebb luxusmárka a világon

2010.07.31 | Szabó ZsoltA House of Gucci (Gucci) a legismertebb és legelismertebb divatcégek egyike a világon. Neve egyet jelent az egyedi tervezés, az igényes kivitelezés és a kivételes minőség fogalmával. Napjainkban is a legkeresettebb luxusmárkák közé tartozik.

Burberry, a kötelező felszerelés része

A cég története 1856-ban kezdődött el

2010.07.24 | Ispán LauraA Burberry márkanév kialakulása 1856-hoz köthető, ugyanis ebben az évben nyílt meg az első férfi divatáru bolt Angliában, Basingstoke városában. Thomas Burberry ezelőtt gyakornokként dolgozott egy vidéki textilüzletben. 

Viharos divat előrejelzések

Mercedes-Benz Fashion Week 2010 – Berlin

2010.07.18 | Szabó AdriennA Mercedes-Benz Fashion Week egy olyan rangos esemény a divat világában, ami lehetőséget nyújt a német és nemzetközi divattervezőknek, hogy bemutathassák a legújabb kollekcióikat. Ezen rangos eseményen idén a hajas babáktól kezdve az üzletasszonyokon át a zombikig mindenki megjelent - tiszta halloween volt.

A luxus operája

A Louis Vuitton budapesti szalonjában jártunk

2010.07.14 | Szabó AdriennA budapesti Louis Vuitton szalonban jártunk, az Andrássy út 24 szám alatt, az Opera mellett. Bármiről is dalolnak az Operában és bármely darabot is játszanak, olyan csodás szólamokban nem tudnak megszólalni, mint a Louis Vuitton előkelő polcain helyet foglaló csodás darabok. 

Louis Vuitton cégbemutató

A francia luxusmárka története

2010.07.12 | Szabó Adrienn1835-ben az ifjú Louis Vuitton 14 évesen elhagyta a Svájc közelében található kis szülőfaluját, Anchay-t, hogy szerencsét próbáljon a nagy párizsi forgatagban. Így kezdődött a Louis Vuitton brand története.

A Versace divatház

A Medusa logós brand története

2010.07.09 | Ispán LauraEnnek a márkának a kialakulása robbanásszerű volt, hiszen a márka névadója maga Gianni Versace is csupán 1946 dec. 2-án született meg Dél-Olaszországban, mint egy kereskedő fia. Apja gyakori távolléte miatt anyja, aki egyébként ruhatervezéssel is foglalkozott egy apróbb műhelyet tartott fenn.

Roberto Cavalli Kristálypalotája

Luxus és kifinomultság két szinten

2010.07.06 | Szabó AdriennA Roberto Cavalli csillogó, sziporkázó ragyogása várja a vásárlókat két szinten, 260 négyzetméteren. Az alsó szinten található a női kollekció, melyet csodás Swarovski kristályokból készült függöny oszt két részre, mindezt egy hatalmas, ragyogó Roberto Cavalli logó koronázza meg. 

Hugo Boss - német elegancia

A világszerte népszerű brand története

2010.07.02 | Szabó ZsoltA HUGO BOSS név a magasabb igényeket kielégítő, luxuskategóriájú divatot jelenti szerte a világon. Termékein keresztül egy sajátos életstílus, a siker és a kiválóság kerül kifejezésre.

Louis Vuitton cégbemutató2

A luxusmárka története

2010.07.02 | Szabó Adrienn 1835-ben az ifjú Louis Vuitton 14 évesen elhagyta a Svájc közelében található kis szülőfaluját, Anchay-t, hogy szerencsét próbáljon a nagy párizsi forgatagban. Íme a Louis Vuitton története.

Az Andrássy úti D&G üzletben jártunk

Fiatalos luxus 400 négyzetméteren

2010.06.30 | Szabó AdriennTavaly december 4-én megnyitott a várva várt D&G boutique az Andrássy út 33. szám alatt! A rég várt megnyitóról eddig csak álmodtak a nemzetközi luxuscikkek szerelmesei, mára azonban mindenki nagy örömére a D&G store tökéletes valóság itt Magyarországon is. 

A Prada család sikertörténete

Prada: a letisztult, fiatalos elegancia szinonimája

2010.06.27 | Ispán Laura A világ bármely pontján lehetünk, a Prada kifejezés mindenütt ugyanazt jelenti, szinonímája az eleganciának, letisztult, de mégis fiatalos megjelenésnek. Cikkünkből megismerhetitek az üzletház történetét.

Roberto Cavalli világa

Cégbemutató

2010.06.10 | Szabó AdriennRoberto Cavalli 1940 november 15-én látta meg a napvilágot Firenzében. Igazi művészcsalád sarja, nagyapja Guiseppe Rossi a Macchiaioli Mozgalom termékeny művésze volt, az Uffizi Képtárban még ma is megtekinthetőek munkái.