Trendmagazin

A sivatag új virága

Új parlament készül az Egyesült Arab Emírségek számára

2011.03.21 | Major ImolaAz Egyesült Arab Emírségek új szövetségi parlamentjének tervezésére kiírt pályázatot egy Los Angeles-i tervezőiroda nyerte el. Az Ehrlich Architects, 14 nemzetközi építésziroda közül került ki győztesül.

Gerbeaud új köntösben

Cukrászati újdonságok

2011.03.18 | Major ImolaA Vörösmarty tér hangulatát nagymértékben befolyásoló világhírű cukrászat innovációs újításon esett át.

Meghívó a királyi házasságkötésre

My Big Fat Brit Wedding

2011.03.08 | Szabó AdriennAz alcímmel nem szerettem volna egy szintre hozni a Bazi nagy görög lagzi című filmmel Kate és William esküvőjét, azt hivatott érzékeltetni a kifejezés, hogy igen nagyszabású rendezvényre fognak sort keríteni a britek.

Spanyolország vezet

A spanyol hotelek a leglátogatottabbak Európában

2011.03.06 | Oroszvári PéterMég mindig Spanyolország a legkedveltebb ország Európában a nyaralásra, derült ki a február 28-án kiadott Európai Uniós statisztikákból. 

Poseidon tenger alatti üdülőközpont

Fedezd fel a Fidzsi rejtelmeit

2011.03.02 | Oroszvári PéterA Poseidon a világ legelső tenger alatti szállodája, ahol 13 méter mélyen eltölthetünk pár napot egyedülálló luxusban. A hotel a több mint 20 ezer négyzetméteres Fidzsi lagúna kristálytiszta vizében található.

Luxusingatlan beltéri vízeséssel

East 80 utca 170. New York, Manhattan

2011.02.28 | Oroszvári PéterA „beltéri vízesés” kifejezés elég szokatlan egy New York-i ingatlannal kapcsolatban. A 19. századi manhattani lakást Kate Shin tervezte újjá 3 év alatt.

Ark Hotel - a katasztrófabiztos buborék

Alexander Remizov tervezte az épületet

2011.02.24 | Major ImolaAlexander Remizov orosz építész megtervezte a katasztrófabiztos buborékot, amely hasonlít egy giga üvegházra. A csodaépület úgy lett megálmodva, hogy földrengés esetén menedéket nyújtson.

Louis Vuitton alkalmazás iPhone-ra

Bemutatkozik az Amble

2011.02.20 | Oroszvári PéterAz art du voyage (az utazás művészete) kitalálója, a Louis Vuitton kiadott egy iPhone programot, mely segítségével végigmehetünk a nagyobb városok legérdekesebb látnivalóinak útvonalán.

Csoportos kedvezménnyel Bali szigetére

A sziget Indonéziához tartozik

2011.02.10 | Molnár GergelyGyakori probléma lehet nagyobb családoknak, baráti társaságoknak vagy csapatépítő tréningeket szervező cégeknek, hogy jó áron tudjanak különböző üdüléseket szervezni, íme a megoldás!

Szeméthotel Madridban

Save The Beach Hotel

2011.01.30 | Szabó AdriennEz már aztán szemétség a javából! Több okból is megállapíthatjuk ezt a Save The Beach Hotelről, Madridban. Lássuk csak, miért is mondom ezt ilyen biztosan!

Luxusétterem 400 méter magasban

Az erdélyi származású, magyar Adam Tihany alkotta a belső dizájnt

2011.01.27 | Kirschner DávidVasárnap nyitotta meg kapuit a világ legmagasabban levő étterme, az At.mosphere, és persze hol máshol is történhetett volna ez, mint a dubai Burj Khalifa toronyban.


Az okos szállodai szoba

Közeleg a jövő

2011.01.24 | Molnár GergelyOkos - a vendég igényeihez idomuló - szállodai szobák, virtuális képeslap, robot recepciós? Ez már nem sci-fi, hanem a nem túl távoli jövő. Legalábbis az ITB Berlin, a világ egyik legnagyobb, utazással kapcsolatos rendezvényének szervezői által megrendelt tanulmány, mely ilyen jövőt vetít előre. 

Különleges múzeum épül L.A.-ben

Az épület a kortárs művek otthona lesz

2011.01.13 | Molnár GergelyIsmét egy rendhagyó kinézetű épület terveiről számolhatunk be. Ezúttal a helyszín az Amerikai Egyesült Államok, azon belül is Los Angeles, az angyalok városa. Az új épület nem irodaházként vagy luxushotelként fog funkcionálni, hanem kortárs művészeti alkotásoknak fog helyet adni. 

Épül a világ legmagasabb szállodája

Sanghai Tower J

2011.01.06 | Molnár GergelyMár két éve tart a Sanghai Tower J felhőkarcoló építése, amelyben helyet kap majd a Jin Jiang International Hotels Csoport luxushotelje. Az ígéretek szerint 2014-ben, de legkésőbb 2015 elejére befejeződik a torony építése és megnyílhat a 84. és a 110. emelet között a világ legmagasabban fekvő hotelje. 

A színpadon az X-Faktor és a Megasztár

Hullócsillag zápor lesz? Ez sajnos nem meteorológia...

2011.01.03 | Szabó AdriennIdén két zenés tehetségkutató műsor elkötelezett nézőivé válhattunk, hazánk fő kereskedelmi televíziós csatornáin. December 19-ével mind a két verseny lezárult, az eredményről mindenkinek meg van a maga véleménye. Mindenkit rázott a hideg a műsor alatt, kit ettől kit attól; első sorban a kellemes hangicsálásokra fogunk visszaemlékezni.

Karácsony a Vörösmarty téren

- avagy hol vehetünk egyedi, minőségi ajándékot, akár az utolsó pillanat után is?

2010.12.22 | Hack Sára„December 22-e van, és még mindig van olyan, akinek nem sikerült megtalálnom az ideális ajándékot!!!” Ha e cikk szerzőjéhez hasonlóan te is akut időhiányban szenvedsz, valószínűleg benned is felsikoltott már ez a mondat. Ám korai még pánikba esni, hiszen még van pár nap Karácsonyig!

Vapiano – Egy falat Itália Budapesten

„Ami ugyan egészséges, de egyszerű, és mégis távoli”

2010.12.18 | Kirschner DávidHa valaki szereti az olasz ízeket, ha valaki szereti a gyorsan elkészült ételeket is úgy elfogyasztani, hogy megadja a módját, és ha valaki szereti a kissé kozmopolita, fiatalos pezsgést, az egyszer mindenképpen térjen be a Vapianoba.

A legjobb családi vakációk

Bemutatjuk az öt legjobbat!

2010.12.07 | Molnár GergelyOlvasóink korábbi írásainkban - amikor szintén üdülőhelyeket ajánlottunk - már találkozhattak különböző szempontok szerint összeállított listákkal, melyek különleges úti célokat mutattak be. Ezúttal összeválogattuk az öt legjobb családok számára ideális nyaralóhelyet. 

A túlélőművész Bear Grylls kalandjai

„Bear Gryllsnek nem probléma túlélni a vadont. A vadonnak nehéz túlélni Bear Gryllst.”

2010.11.28 | Hegedűs ÁdámMinden bizonnyal sokak számára ismerős a „Túlélés Törvényei” címet viselő kalandfilm sorozat, ami a  Discovery Channelen látható hetente több alkalommal. A műsorvezető Bear Grylls, aki a Föld legveszélyesebb, legnagyobb kihívást jelentő helyeit veszi sorra. 

A Ruben étterem

Fiatalos elegancia a Magyar utcában

2010.11.23 | Kirschner DávidRendhagyó módon a Trendmagazin először jelentkezik egy étterem tesztjével, mely a belváros szívében, a Károly kert mellett bújik meg. Budapestet külföldön – különösen a Michelin-csillag jelölés óta – gasztronómiai kuriózumként tartják számon. A bibliai eredetű Ruben név egyszerűen annyit jelent: "jé, fiú!". 

Fényűző hotelek a téli szezonra

Hol teleljünk?

2010.11.20 | Molnár GergelySokan szeretnek a téli hónapokban is hosszabb-rövidebb időre elutazni valahová. Egyesek az ajándékok beszerzése közbeni stresszt vezetik le így, míg mások egy téli vakációt kapnak ajándékba. Nézzük, milyen különleges helyeken telelhetünk át, ha úgy döntünk, hogy fel akarjuk dobni a szomorú, sötét telet egy távoli utazással… 

A Huron-tó

Festői látvány Észak-Amerikában

2010.11.15 | Molnár GergelyA Huron-tó egyike az észak-amerikai Nagy-tavaknak, ez a festői látványt nyújtó tó – amely a második legnagyobb az öt közül- a kanadai Ontario és az USA-beli Michigan között található.

Növekszik a luxuscikkek iránti kereslet

Idén nőtt a költekezési kedv a luxuspiacon

2010.10.30 | Molnár GergelyA válság hatására világszerte csökkent az emberek költekezési kedve anyagi helyzetüktől függetlenül. A mélypont 2009-ben volt, addigra valamennyi kereskedelmi termék forgalma csökkent kisebb-nagyobb mértékben. Az előzetes várakozásokkal ellentétben 2010-ben nőtt a vásárlási, költekezési kedv a világon. 

Álomsziget luxusáron

Megvehető a Nautilus-sziget

2010.10.21 | Molnár GergelyA szóban forgó sziget az Egyesült Államok Maine államához tartozik és az észak-amerikai kontinens keleti partján található, a Penobscot-öbölben. Az élet úgy hozta, hogy ezt a magántulajdonban lévő álomszigetet - amely elsősorban pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas – eladásra kínálják. 

Megnyit a Ferrari World Abu Dhabi

A világ legnagyobb fedett, tematikus élményparkja

2010.10.19 | Molnár GergelyA világ Ferrari rajongóinak legnagyobb örömére október 27-én az Egyesült Arab Emirátusokban található Abu Dhabiban megnyílik a Ferrari World. Nem pusztán egy napjainkban divatos, valamely koncepciót körüljáró vidámparkról van szó, hanem a világ legnagyobb fedett, tematikus élményparkja válik látogathatóvá. 

Különc milliárdosok

Ingvar Kamprad és Jack O’neill története

2010.10.04 | Semsei LászlóBiztos sokan játszottunk már el a gondolattal: Mit tennénk, ha milliárdosok lennénk? Hogy élnénk, ha a világ leggazdagabbjai között tartanának számon, ha akkora vagyonunk lenne, mint Bill Gatesnek, Carlos Slimnek, vagy Roman Abramovicsnak? Mivel töltenénk a mindennapjainkat? 

Szabadság a tengerből

Egy független hercegség története

2010.09.28 | Sulyok JankaA történelem néha ötletesebb a legszínesebb írói képzeletnél is; Európa északi partjainál van egy állam, amelynek története ugyan még nem ért véget, de sorsának alakulása már eddig is regénybe illő.

A legjobb hotelben található medencék

Összegyűjtöttük a legjobbakat, most rajtatok áll a döntés, szavazzatok!

2010.09.16 | Molnár GergelyMindig nehéz feladat különböző rangsorokat készíteni. Hogy kinek mi tetszik, kinek mi a jó vagy a legjobb az általában az egyéntől függ. Mi azonban kiválasztottuk a jók közül a legjobbakat.  Kedves Olvasóink! Engedjétek meg, hogy bemutassuk a legjobb hotelben található medencéket a világ minden tájáról…

Eladó egy 11. századi francia kastély

25 millió dollárt kérnek érte

2010.09.06 | Molnár GergelyPárizstól 215 kilométerre délre eladásra kínálnak egy 11. században épült, korabeli stílusban berendezett kastélyt.

A legszebb üvegépületek

Különleges és meghökkentő építészeti megoldások

2010.08.23 | Zuba TamásAz építészetben manapság kezdenek eltűnni a korlátok és számos különleges épület születik meg. Az egyik legnagyobb újítás az üvegből való építkezés, ami nagyszerű látványt nyújt, emellett egyedi megvalósítást is biztosít. Összeállításunkban megismerhetitek a legkülönlegesebb üveg épületeket...

Ajánló: Három földrész, három hotel...

Vakáció luxuskivitelben

2010.08.12 | Molnár GergelyTombol a nyár! Úgy éreztük, itt ez ideje bemutatni néhány hotel kínálatát, természetesen a luxus kategóriából. Három földrész három luxushotelét választottuk, különleges helyek, élmények, árak. Égi medence Szingapúrban, kastély hangulat Nizzában és egy kis Hawaii…

A Belváros ütőere ‒ az Andrássy út

Végigjártuk az Andrássy út legnevezetesebb pontjait

2010.08.04 | Hack SáraAz Andrássy út nevének hallatán mindenkiben feldereng valamilyen emlék. Egy nyár esti séta az Operánál, halk sóhajok a kirakatok előtt, karácsonyi díszbe öltöztetett fák a fehér hóban, egy piros Vespa, a megállíthatatlanul hömpölygő tömeg, arcok, árnyak, színek, illatok. Budapest ütőerét tapintjuk ilyenkor.

Nagyvilági élet Tel Avivban

A város Izrael gazdasági és kulturális központja

2010.07.04 | Szabó ZsoltA Földközi-tenger partján fekvő kettős város Tel Aviv-Jaffa (Yafo) Izrael gazdasági és kulturális központja, az ország motorja. Sokan tudják úgy, - tévesen - hogy ez az ország fővárosa. Habár valójában ez a legnagyobb város, a gazdasági központ, szinte az összes diplomáciai képviselet, nagykövetség is itt található, mégsem ez a főváros.

Armani és Gucci is szállodákat nyit

A divatvilág után jöhet a szállodaipar meghódítása

2010.06.29 | Zuba Tamás Armani és Gucci is elsőként Dubait szemelte ki szállodája helyszínéül, ám az elkövetkezendő években további országokban is terjeszkedni fognak a divatóriások. 

Megnyílt a Szofran Hair Studio

A Szofran Hair Studioban jártunk

2010.06.22 | Szabó Adrienn A hajak földi mennyországa a Hajós utca 39. szám alá költözött. A VI. kerület Szofrán Zsolt hajgenius studiojától lett teljessé. A precizitás és tökéletesség jellemzi Zsolt munkáját, végtelen kreativitása és saját adottságaink együttesével pedig a legmodernebb, legtrendibb és legízlésesebb frizurával távozhatunk üzletéből.