Trendmagazin

Guruló iroda: Brabus Viano iBusiness 3D

Multimédiás eszközök sokasága a felturbózott Merciben

2011.03.13 | MunkatársunktólTavaly már beszámoltunk arról, hogy a Brabus tuningcég milyen átalakítások révén varázsolt multimédiás központot S600-as limuzinból, most pedig a Vianora került a sor...

Christophe Claret DualTow

Az órakészítésben nincs lehetetlen

2011.03.07 | Kirschner DávidA modern, és összetett minőségi órakészítés egyik kiemelkedő mestere Christophe Claret, aki igyekszik még ki nem próbált módokon megoldani az időmérést, és az időkijelzést. A 2009-ben megjelent limitált DualTow nevű mesterműve alapján azt mondhatjuk, úgy tűnik megy is neki.

LV már a nappaliban is...

Ülőgarnitúrák a népszerű luxusmárkától

2011.02.28 | Major ImolaA közkedvelt világmárka, az év elején kihozta legújabb kollekcióját. A csini, luxus kiegészítők helyett, most új területeket fertőzött meg az LV monogram. 

Kütyüparádé - informatív és szórakoztató

Már elindult a legújabb évad

2011.02.27 | Molnár GergelyHa valaki kedveli a szórakoztató elektronikai újdonságokat, és az ezek bemutatására épülő műsorokat, akkor van egy remek ajánlatunk.

BMW Vision ConnectedDrive

Egy különleges tanulmányautó

2011.02.25 | Oroszvári PéterA BMW 2009-es Frankfurtban bemutatott Vision EfficientDynamics modellje nagy dobás volt, de modernsége miatt a sorozatgyártásról szó sem lehetett. A készülő modell ezen próbál változtatni, a különlegességeket megtartva. 

Christophe Claret 21 Blackjack

A játékok szerelmeseinek

2011.02.24 | Kirschner DávidChristophe Claret nevét bizonyára ismerik az órarajongók. Ő az egyike azon három órásmesternek, akik megalkották a Maitres du Temps nevű ultra komplex, és méregdrága karóra csodáit. Most egy, a szerencsejátékok tiszteletére megalkotott órával kápráztat el mindenkit.

Mivel járnak a női celebek?

A legismertebb női sztárok és luxusjárgányaik

2011.02.23 | Szabó AdriennMindenki csak arról beszél kivel járnak, mibe voltak; eljött a pillanat, amikor kiderítjük mivel járnak, a nagyvilági dívák! Lépést tartani nem biztos, hogy fogunk tudni velük...

Órák hírességek kézjegyével

Karórák híres emberei

2011.02.20 | Kirschner DávidHíres emberek karóráiról rendszeresen hallunk, hiszen a legtöbb sztár, híres személyiség minőségi időmérőt hord a csuklóján. Nem ritka viszont az sem, hogy a neves óragyártók hírességek előtt akarnak tisztelegni egy-egy limitációval, vagy éppen a nagy üzleti siker miatt lépnek együttműködésre velük.

Omega Hour Vision Blue

Az Omega és Daniel Craig harcba száll a vakság ellen

2011.02.15 | Kirschner DávidAz Omega egy különleges modellel kötelezte el magát a nemzetközi Orbis International-al való együttműködésre. A non-profit szervezet a vakság megelőzését, és kezelését tűzte ki zászlajára, az Omegát a cég egyik nagykövete, Daniel Craig képviseli a kampányban.

Valentin nap 2011

Szerelmesek luxusa, a luxus szerelmeseinek

2011.02.14 | Szabó AdriennA Valentin nap köztudottan a szerelmesek ünnepe. Nézzük, idén milyen bombasztikus ajándékokkal lephetjük meg azt, aki számunkra a legfontosabb!

2013-ban jön a Mercedes GLC

Készül a BMW X1-es riválisa

2011.02.06 | Oroszvári PéterAmióta a BMW piacra dobta az X1-es kompakt terepjáróját, egyik országbéli riválisa, a Mercedes is nekiállt megtervezni a sajátját.

A titokzatos finn – Sarpaneva Moonshine

Nem mindennapi darabok...

2011.02.02 | Kirschner DávidFinnország, azon belül is Helsinki nem éppen a legtipikusabb hely az óragyártásban, így hazánkban szinte egyáltalán nem ismert Stepan Sarpaneva órásmester neve. Különleges órakollekciójának minden egyes darabja kézzel készül, ezért mindegyik egyedi, páratlan mű alkotás.

teszt

teszt

2011.02.01 | Muhel Dánielteszt

Az aranyLó

A Bugatti Linea Vinceró d’Oro

2011.02.01 | Szabó AdriennA Linea d’Oro jelenleg, a világ egyik legnagyobb értékű és legszebb Veyronja. A luxusautók felturbózásáról híres Mansory már vállalt közös munkát a Bugattival. Azonban az arany autóval az összes eddigi munkáját felülmúlta. Az 1107 lóerő önmagában is elég ahhoz, hogy az ember lélegzete elálljon...

BMW Z4-es téglákból

Egy év alatt készült el

2011.01.26 | Molnár GergelyElképesztő újdonsággal kápráztatta el a világot a Kína délkeleti részén található Shenzheng-ben élő Dai Cheng kínai művész. A rendhagyó művészeti ágat képviselő úr nem mást, mint egy BMW Z4-es modellt állított össze modelltéglából aprólékos, közel egy éves megfeszített munkával. 

Beckham Porschéja eladó az eBay-en

162000 dolláron áll a licit

2011.01.21 | Molnár Gergely162.000 dolláron áll a licit David Becham 911-es Convertible Turbo Cabrio Porschéjára, melyet a kaliforniai Chequered Flag International nevű autókereskedés kínált árverésre.

Hazai sztárok és karóráik

A Rolex Submarinertől egészen az Hublot Big Bang modellekig...

2011.01.18 | MunkatársunktólKíváncsi vagy, egyik-másik hazai híresség milyen karórával rendelkezik? Most cikkünkből megtudhatod! Televíziósok, sportolók, üzletemberek közül mutatunk be néhány személyt, akik minőségi, luxuskategóriás órával mutatkoztak a nyilvánosság előtt...

Steve Jobs ismét pihenőre vonul

Határozatlan időre kivonul a napi feladatok irányítása alól

2011.01.17 | MunkatársunktólAz Apple a mai napon jelentette be, hogy a társaság vezetője egészségügyi okok miatt szabadságra vonul. A hír kapcsán a cég részvényei zuhanórepülésbe kezdtek.

Breitling Transocean Chrono Caliber 01

A levegő meghódítása

2011.01.08 | Kirschner DávidBizonyára az órakészítést kevésbé ismerők is tisztában vannak azzal, hogy a Breitling napjainkra egybeforrt a repüléssel, sőt, az AOPA – a pilóták és repülőgép tulajdonosok szövetsége – a hivatalos időmérőjévé választotta. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a márka kivette részét az ég meghódításából a huszadik század közepén.

Bemutatkozott az új Maybach kupé

Stuttgartban rántották le róla a leplet

2011.01.08 | Kirschner DávidA Daimler németországi székhelyén, Stuttgartban rántották le a leplet az újonan elkészült Maybach kupéról. A Xenatec nevű műhely alkotta meg a sportkocsit a már létező 57s modellből kialakítva. 

Divatórák luxus kivitelben

A Ralph Lauren óra kollekció

2011.01.02 | Kirschner DávidManapság szinte nincs olyan divatmárka, amelyik ne gyártana saját (legalább a logójával ellátott) karórát. A teljes RL-életstílust tudatosan felépítő, és közvetítő Ralph Lauren másfél évvel ezelőtt hozta ki várva várt karóra kollekcióját. 

Lagerfeld a Volkswagen reklámarca

Lagerfeld mindenhol ott volt, van és lesz!

2010.12.31 | Szabó AdriennNemrégiben Karl Lagerfeld Berlinbe utazott, ahol egy 30 másodperces reklámfilmet forgatott a Volkswagennel. A cél, a különleges kiadás promotálása volt, nem is találhattak volna jobb reklámarcot, mint Lagerfeld.

Rövid autós hírek a felső kategóriából

Néhány izgalmas újítás várható

2010.12.22 | Molnár GergelyKözeledik a 2010-es év vége, sokakat érdekelhet milyen új modellekre, újításokra lehet számítani a négykerekűek világában. Utána néztünk, hogy mire készül néhány luxusautókra szakosodott gyár a közeljövőben. 

Hullámlovasok – Vitorlás és hajós órák

A legismertebb hajós órákat mutatjuk be legújabb összeállításunkban

2010.12.16 | Kirschner DávidKi ne gondolkozott volna el már azon, hogy ha megtehetné, hogy egy évig eltűnjön a világ szeme elől, ne éppen egy luxus jachton tegye azt, körbeutazva a világot. Ámbár erre keveseknek adatik lehetőség, hajózni azért mégis sokan szoktak, így az óra gyártó cégek hosszú évek óta kifejezetten számukra is alkotnak időmérőket.

Oslo a világ legdrágább városa

Budapest a 22. helyen végzett

2010.12.13 | MunkatársunktólA PriceRunner felmérése alapján Oslo lett a világ legdrágább városa, ezzel megelőzte a listán New Yorkot, Párizst, vagy éppen Dubait is. Hazánk is benne van a felsorolásban, Budapest a lista 22. helyére került.

Karácsonyi dekoráció a luxus jegyében

A Versace Home különleges karácsonyi kollekciója

2010.12.13 | Szabó AdriennA Versace Home hivatalosan is bemutatta a 2010-es karácsonyi kollekcióját. Az elegáns asztal és lakásdekorációk megtekinthetőek az alábbi képeken, itt, a Trendmagazinon is.

Reklám az ellopott Hublot kapcsán

Bernie Ecclestone az Hublot legújabb kampányarca

2010.12.07 | MunkatársunktólBernie Ecclestone és az Hublot egy új reklámkampányt indítanak, mely megjelenik az International Herald Tribune-ben és a Financial Timesban is. A hirdetés apropóját Ecclestone kirablása adta.

Újabb Asus Lamborghinik érkeznek

Laptoptáskák és vezeték nélküli egér Lamborghini-módra

2010.12.05 | MunkatársunktólMint már korábban beszámoltunk róla, az Asus és a Lamborghini együttműködése kapcsán a két cég közösen fejleszti az Asus Lamborghini VX laptopszériát. Most azonban újabb termékeket vásárolhatunk meg ezen márkanév alatt.

A világ legdrágább akváriuma

Akvárium T-Rex csontból, mamutagyarból és aranyból

2010.12.01 | Molnár GergelyHogy mi történik akkor, ha egy különleges akváriumok gyártására szakosodott cég összefog egy neves designerrel? Nos, abból valószínűleg egy valóban említésre méltó dolog fog születni. Stuart Hughes megtervezte minden idők legérdekesebb, legkülönlegesebb és egyben legdrágább akváriumát.

A Swarovski, Mercedes indítókulcs

A Mercedes és a Swarovski szerelméből született...

2010.11.30 | Szabó AdriennEgy autónak is lehet ékszere? -Nos, igen. A Mercedes és a Swarovski közös munkájából született meg a limitált kiadású, kristályos indítókulcs. Első sorban a japán vásárlók számára lesznek elérhetőek ezek a kulcscsodák; ráadásul, csak 800 szerencsés vásárló tudhatja magáénak ezeket az apró szépségeket.

A legeredetibb iPhone töltő

Kézfejet formáz meg a Gimme Shelter iPhone Charger

2010.11.26 | MunkatársunktólAz iPhone szoros tartozéka a töltő, amit minden felhasználó igen gyakran használ is. Ám egy szépen berendezett szoba stílusos íróasztalára nem feltétlenül illik egy ilyen eszköz. Ezen változtat Linda Zelenko és Ana Piscuskas, akik megtervezték a legextravagánsabb dokkolót az iPhone telefonok számára.

Újabb limitált Hublot Big Bang érkezik

Kizárólag a Tourneau üzletekben kapható

2010.11.18 | Molnár GergelyNemrégiben az Hublot vezérigazgatója, Jean-Claude Biver bemutatta New Yorkban a Big Bang kollekció legújabb karóráját, amelyet csak korlátozott számban fognak értékesíteni és csak a Tourneau üzleteiben lesz kapható a két cég által kötött megállapodás szerint.

A legfrissebb hírek a luxusiparról

A Luxury Institute legújabb tanulmánya

2010.11.18 | Ispán LauraA Luxury Institute (értsd: kifejezetten a luxus iparágra szakosodott vizsgáló bizottság) független kutatást végzett a társadalom tehetősebb szegmensében, kifejezetten a vásárlói magatartást illetve fogyasztói tapasztalatokat vizsgálták. 

Készül az ünnepekre a Sony

Egyedi külsőt kapnak egyes Vaio modellek

2010.11.16 | MunkatársunktólKözelednek az ünnepek, ilyenkor minden gyártó megpróbálja még inkább magára illetve termékeire irányítani a vásárlók figyelmét. Ezt teszi a Sony is, hiszen a karácsonyra való tekintettel a Vaio modellcsaládját egyedi színezésekkel és borításokkal látja el.

Összeállítás autós órákról

Gyorsan telik az idő

2010.11.14 | Kirschner DávidAz órák világában ma már nem ritka, hogy egy-egy modellt bizonyos használatra terveznek, akár a vízállóság miatt népszerű búvárórákra gondolunk, akár a komplex számítások elvégzésére alkalmas pilótaórákra. Manapság a gyárak már a sebesség megszállottjainak is gondoskodnak kiváló időmérőkről, legtöbbször valamely autógyárral együttműködve.

Luxusórák a pókervilágban

A CardPlayer.com összeállítása

2010.11.10 | Munkatársunktól Melyek a legkedveltebb luxusórák a pókerjátékosok körében? A CardPlayer.com videóösszeállításából most megtudhatjuk!

Audi A8L védi az izraeli miniszterelnököt

Személyre szabott védelmet kap Netanjahu

2010.11.10 | Molnár GergelyMinden magas rangú politikus számára fontos, hogy az őket szállító jármű ne csak a protokolláris céloknak megfelelően stílusos, hanem biztonságos is legyen. Ezért választotta Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanjahu a kifejezetten neki tervezett golyóálló és robbanás biztos Audi A8L-t. 

Luxus yacht hozzá illő autóval

2013-ban érkezik a Strand Craft 122

2010.11.09 | Zuba TamásManapság luxusra mindenhol igény van, még a vizeken is. Azonban mi történne ha a luxus yacht mellé egy minden tekintetben hozzá illő autó is elérhető lenne? Ezt valósítják meg a The Strand Craft 122 Superyacht with Superauto készítői.

Breitling Chronomat B01

Hetven éve a levegőben

2010.11.05 | Kirschner DávidTavaly jelentették be az azóta már sorozatgyártásban kapható új, a Breitling saját B01-es szerkezetével hajtott Chronomatot. Az 1940 óta, vagyis éppen 70 éve gyártott Chronomat modell sok változáson esett át az évek során, míg mára a svájci gyártó legelismertebb darabja lett.

Bemutatkozik a legújabb Vertu

Új modell a luxustelefonok piacán

2010.10.30 | Molnár GergelyÚj készülékkel jelenik meg az okostelefonok piacán - a Nokia prémiumkészülékekre szakosodott leányvállalata - a Vertu. Az új készülék több tekintetben hasonlít az E63, E71 és E72-re. 

Készül a repülő terepjáró

Készül az AVX Aircraft’s Flying SUV

2010.10.28 | Zuba TamásSokunkat bosszant, amikor dugóba kerülünk és hosszú órákig képtelenek vagyunk eljutni a célállomásra. De mi lenne, ha útközben csak szimplán szárnyaink nőnének és elrepülnénk? 

Itt az ehető mézeskalács házikó

Közeleg a karácsony

2010.10.25 | Molnár GergelyA karácsony közeledtével meglepő kivitelezésű édességet kíván piacra dobni egy amerikai, Manhattanben működő elit édességbolt. 

Időtlen luxus - Rolex

Összefoglaló a Rolex karórákról

2010.10.23 | Kirschner DávidVannak feltűnőbb, extravagánsabb, komplikáltabb, sőt drágább karórák is a világon, mégsem tagadhatjuk, hogy a Rolex a Föld bolygó leghíresebb óragyára, mely évtizedek óta fogalom. Még azok is tudják, mi van e név mögött, akik járatlanok az óra-iparban. Mindez a magas szintű minőségnek, és az időtálló luxusnak köszönhető.

Márkák a filmekben

A nagy nevek mindenhol ott vannak

2010.10.17 | Kirschner DávidNem szükséges nagy mozirajongónak lenni ahhoz, hogy az ember felfedezzen bizonyos márkákat a vásznon. Szinte nincs olyan filmes alkotás, melyből hiányozna egy-egy brand. Cikkünkben ennek formáit, üzleti hátterét és néhány konkrét előfordulását vesszük górcső alá. 

TX - 610 Pilot Fly-back Chronograph

A sportosság és komplexitás jegyében

2010.10.14 | Kirschner DávidA Timex prémium márkája TX (Technoluxury) néven lett kidolgozva, s célkitűzései között elsőként az óra készítés új kategóriájának megteremtése áll, olyan luxussal ötvözve, melyet eddig az óraipar nagy öregjei nyújtottak.

Merülők – Összeállítás búvárórákról

A Rolex Submarinertől a Longines Hydro Conquestig!

2010.10.13 | Kirschner DávidAmióta az ember képes egy levegővételnyi időnél többet is eltölteni a víz alatt, azóta igényt is tart arra, hogy a mélyben a felszínhez hasonlóan tevékenykedhessen. Állítólag már Nagy Sándor is alkalmazott búvárokat, de mai értelemben vett merülések elődjeiről csupán a 16-17. század tájékától fogva emlékezhetünk meg. 

Tissot Veloci-T Lady - Hölgyeknek

A sportosan elegáns hölgyek időmérője

2010.10.05 | Kirschner DávidLegtöbbször férfiak számára jelentkeznek az aranyat kaucsukkal párosító darabok, de idén a Tissot a hölgyeket igyekszik megörvendeztetni a Veloci-T Lady modellel.

A 100 legértékesebb világmárka

Első helyen a Coca-Cola

2010.10.02 | Molnár GergelySzeptemberben tették közzé a világ legértékesebb márkáinak százas listáját, eszerint a legértékesebb márkanév idén a Coca-Cola, mely így az első helyen végzett.

Marc Jenni Prologue - Egy új időszak előszava?

A Prologue rózsa arany és fehér arany változatban is elérhető

2010.09.25 | Kirschner DávidMarc Jenni két változatban is megalkotta a Prologue nevű kreációját, melynek egyik érdekessége, hogy az időmérőnek nincsen koronája...

Yasumi – A programozható relaxációs fotel

A Panasonic új területre evez

2010.09.24 | Molnár GergelyA Panasonic, amely évtizedek óta élen jár a szórakoztató elektronikában, ezúttal egy programozható relaxációs fotellel jelent meg a piacon, amely a Yasumi nevet kapta.